Yeni Mulan Filminin İlk Yorumları Twitter'a Düştü

Disney yolundan şaşmıyor

Disney, yakın zamanda elinde bulundurduğu klasik filmleri yeniden çekmeye karar verdi. Çizgi film olarak izlediğimiz yapımlar yeni dönemde CGI ya da gerçek oyuncularla yeniden çekilmeye başlandı. Aladdin ve Lion King bu anlamda Disney'in yüzünü gişede güldürmeyi başardı. Disney'in bu alandaki yeni filmi ise Mulan oldu.

Niki Caro'nun yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Yifei Liu, Donnie Yen ve Jet Li gibi isimlerin yer aldığı Mulan'ın ön gösterimi yapıldı. Filmden ilk yorumlar sosyal medyaya düştü. Gelen yorumlara şöyle bir bakınca filmin beklentileri karşıladığını söylemek mümkün.

Angie J. Han (SlashFilm): Mulan, Cindrella'dan bu yana izlediğim en iyi Disney yeniden yapımıydı. Şarkıları bile kaçırmadım. Bildiğimiz hikayeden bazı yeni detaylar buldum. Muhteşem aksiyon, duygusallık ve mizah harikaydı. Liu Yifei müthişti.

Erik Davis (Fandango): Mulan, heyecan verici, duygusal ve çizgi filminden farklıydı. Film gerçekten kendisine has bir yapım. Bence bu durum filmi daha olgun bir Disney filmi haline getirmiş. Tasarımlar ve dövüş koreografileri olağanüstüydü. Yönetmen Niki Caro ve filmin yıldızı Liu Yifei büyük çıkış yaptılar. 

Kristen Acuna (Insider): Mulan gerçekten fantastik bir film. Harika aksiyon sahneleriyle orijinalinden farklı ancak duygusallığıyla orijinalinin havasını yakalayabiliyor. Bunun bir müzikal olmaması fark yaratmıyor. Eğer çizgi film halinin bir hayranı değirseniz şarkılarda bazı değişiklikler de var. Yeniden seyretmek için sabırsızlanıyorum.

Alison Foreman (Mashable): Disney'in Mulan yeniden çekimi arkasında çok fazla şey bırakmış. Ancak bu boşluğu çok daha fazla şey ile doldurmayı başarmış. 1998'e yapılan çok fazla gönderme vardı. Hikayenin tamamı harika aksiyon, mizah ve duygu içeriyordu. Ayrıca romantik uyum oldukça yerindeydi sanki bir yerde "öpüşün" diye bağıracak gibi oldum.

Katie Wilson (SyFy): Vay canına! Mulan gerçekten beklediğim her şeyi ve daha fazlasını vermeyi başardı. Klasik, nostaljik havayı korurken içine yeni elementler eklemeyi de başarabilmişler. Bizim bildiğimiz ve sevdiğimiz şey yerinde duruyor. Gerçekten vay canına, inanılmazdı. 

Mansoor Mithaiwala (ScreenRant): Mulan'ın içerisinde harika bir film yatıyor. Ancak sürpriz bir şekilde film uyarlandığı animasyona saplanıp kalmış. Çok iyi olduğu anları vard ama iyi yapılmamış kötü adamlar ve istikrarsız aksiyon kalitesi filmin kalitesini aşağıya çekmiş. Sonuç olarak, ortalama bir filmdi.

Mulan'ın gerçek oyuncularla yeniden çekimi yazarların pek çoğunu oldukça memnun etmeyi başarmış. Filmin aldığı en büyük eleştiri ise animasyona fazla bağlı kalması. Tabii bu durum bazıları için iyi bir özellik olarak da sunulmuş. Bana göre tüm Disney animasyonları arasında en kendine has olanı Mulan'dı. Umarım bu olay yeni filme de yansımıştır. Amerika'da 27 Mart'ta vizyona girecek olan film ülkemizde 17 Nisan günü vizyona girecek. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum