Yeni Nesil İşletim Sistemi Windows 11, Tanıtımı Öncesinde Sızdı

24 Haziran'da gösterilecekti

Microsoft yeni nesil işletim sistemini 24 Haziran'da Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay'ın sunumuyla tanıtacaktı. Ancak bu yeni Windows ile ilgili tüm bilgiler etkinlik öncesinde sızdı, hatta paylaşılanlar arasında yeni Windows'un ISO dosyası bile var. Yani şu anda bile bu yeni Windows'u bilgisayarınıza kurup denemeye başlayabilirsiniz. Aramak isteyenler için dosya ismi "21996.1.210529-1541. co_release_client_consumer_x64fre_en-us.iso" şeklinde.

Yeni Windows'un 10'un devamı mı, yoksa yeni bir versiyon mu olacağı merak ediliyordu. Windows 10X arayüzünü kullanan yeni versiyonun Windows 11 olarak adlandırıldığı da belli olmuş oldu.

Windows Central'da Windows 11'in ilk bakış videosu mevcut, bu videoda hem işletim sisteminin arayüzünü, hem de yeni özelliklerden bazılarını görmek mümkün.

Windows 11'in Windows 10 sahipleri için ücretsiz yükseltme olması bekleniyor. Windows 10 Pro ve Home desteğinin sonlanacağı tarih ise 14 Ekim 2025.

YORUMLAR
Norrec_
16 Haziran 2021 12:15

işleri güçleri yok şu pandemi zamanında işletim sistemi yapmak da nedir arkadaş.. bir ton sorun ile geleceği aşikar. millet zaten parasını korumaya çalışıyor. işyerleri zor durumda adamlar sanki mars da yaşıyorlar. çok gereksiz bir işe kalkışıyor ve bunu mecburiyete dökmeleri de sinir bozucu. ben windows 10 u 550 tl ye almışım orjinal zamanında şimdi 1500 tl olmuş şu farka bak. şimdi sen bana kalkıp 1 kerelik anakarta bağlı bir lisans vereceksen hiç verme ben korsan da kullanırım. evet ekonomi kötü yapacak bir şey yok ancak kendisi dememişmiydi yeni windows olmayacak diye. oyun oynuyorlar insanlarla. inşallah bunu yapmayı akıl eden kişi pandemide geberir gider.

Parolamı Unuttum