Yeni Nesil Xbox İnterneti Şart Koşabilir

Gizli kaynaklardan gelen söylenti, ateşi iyice körükledi!

Piyasanın önde gelen isimleri IGN ve Edge’nin kaynaklarından gelen haberlere göre yeni nesil Xbox’ın internet bağlantısını şart koşacağını kendilerinden emin şekilde bildirmelerinden sonra Kotaku da önemli iki kaynağından aynı haberi aldığını bildirdi.  Kaynağın sözleri ise şöyle aktarıldı

“Son zamanlarda eğer bir değişiklik olmadıysa, Durango (yeni nesil Xbox’un proje kod adı) sahipleri cihazı kullanmak için aktif internet bağlantısına sahip olmak zorunda kalacaklar. Eğer internet bağlantısı yok ise herhangi bir oyun ya da uygulama çalışmayacak. Eğer bağlantı kesilirse belirli bir süreden sonra -3 dakika diye hatırlıyorum- oyun ya da uygulama iptal edilecek ve hata ekranı gelecek.”

Ciddi haber dergilerinin ve sitelerinin kaynaklarından aldığı haberler çoğalırken Microsoft’un kendisi ise “Spekülasyon ya da söylentiler üzerine yorum yapmıyoruz. Her zaman bir sonraki platformumuz için daha iyisini düşünüyoruz ama şu sıralar ilerisi ile ilgili bilgi paylaşmıyoruz,” demişti. Elbette haber kaynağı Kotaku bu söylentilerin doğru çıkmayabileceğinin altını çiziyor ama bu haberin önemli kaynaklardan geldiğini de inkar etmiyor.

Sony PS4 için böyle bir uygulamaya gitmeyeceğini açıklamışken, Microsoft en büyük rakibi karşısında daha tutucu bir uygulama ile avantajsız duruma düşer mi bilemiyoruz. Bütün bu belirsizlik sürerken Microsoft Kreatif Yöneticisi Adam Orth’un Twitter’da yaptığı yorum ise hem haberi doğrulayan hem de kullanıcıların tepkisini çeken cinstendi. Son sözü size ise bırakıyoruz:

xboxnextgen-1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum