Yeni Perfect Dark'ın Yönetmeni The Initiative'den Ayrılmış

Perfect ayrılış

Microsoft'un en gizemli stüdyosu olarak kabul edilen ve henüz bir oyunlarını görmediğimiz "AAAA" oyun stüdyosu The Initiative, uzun süredir Perfect Dark oyununun reboot versiyonu üzerinde çalışıyor. Bu yeni oyunda The Initiative'e yakın zamanlı Tomb Raider üçlemesi ve Marvel's Avengers gibi oyunların da geliştiricisi olan Cystal Dynamics de yardım ediyor.

Perfect Dark'ın fragmanının yakın bir zamanda yayınlanabileceği söyleniyordu ama stüdyodan gelen bazı haberler kaşların kalkmasına neden oldu.

ResetEra forumlarından (ve Twitter'dan) tanıdığımız Klobrille'nin fark ettiği üzere oyunun yönetmeni Dan Neuburger, geçen ay The Initiative'den ayrılmış. Neuburger neredeyse stüdyonun kuruluşundan beri orada görev yapıyordu. Ayrılma sebebine dair bir açıklama yok, zaten LinkedIn sayfası dışında bu bilgiye ulaşılabilecek bir yer de yok. Böyle büyük çaplı oyunlarda yönetmenin projenin ortasında stüdyodan ayrılması pek de iyi bir işaret olarak görünmeyebilir ama belki bilmediğimiz bir şeyler vardır.

Ancak iki stüdyoyu kıyasladığımızda The Initiative'in Crystal Dynamics'e göre daha küçük ve daha tecrübesiz olduğunu söylemek mümkün, yani belki de Perfect Dark'ın bundan sonraki kısmını Crystal Dynamics halledecektir. Bu da Neuburger'a çok fazla iş düşmediği anlamına geliyor olabilir.

Bu soruların cevaplarını anca Perfect Dark'a dair yeni bir şeyler gösterildiğinde ve geliştirme aşamasının ne durumda olduğunu öğrendiğimizde alabileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum