Yeni Spider-Man Filminde Neden Kraven'ı Görmeliyiz?

Av sezonu başlamalı

Şu an için Spider-Man'in sinematik kariyeri epey muallak bir durumda. Fox'tan Fantastik Dörtlü ve X-Men haklarını aldığı için sevinen Disney bu kez önceden Marvel Sinematik Evreni'ne de dahil olan Spider-Man için Sony ile bir orta yol bulma uğraşında. Neyse ki şimdilik işler yolunda gözüküyor ve MCU'nun üçüncü Spider-Man filminin 16 Temmuz 2021'de vizyona girmesi bekleniyor. Ancak filmle ilgili halen çok fazla bilinmeyen şey var, salgın yüzünden muhtemelen vizyon tarihi ertelenecek ve filmin kötü adamı konusunda henüz hiçbir şey belli değil. 

Spider-Man: Far From Home'un jenerik sonrası sahnesinde Spider-Man'in kimliğinin açıklanması bambaşka hikayeler için büyük olanak sağladı. Aslında kim olduğu bilinen Peter Parker çizgi romanlarda çok fazla hikayeye gebe. Ancak MCU içerisinde işlenen Spider-Man'de bunu kullanabilecek çok fazla karakter yer almıyor. Örneğin evrende Spider-Man'in belalısı bir Kingpin olsaydı muhteşem bir hikaye çıkabilirdi. Ancak eldeki evreni ve Spider-Man'i düşününce bu atmosfere en uygun kötü adam Avcı Kraven gibi gözüküyor.

Şu an açık bir hedef olarak karşımıza çıkan Peter Parker'ın peşine düşecek mevcut bir MCU karakteri bana göre yok. Bu yüzden hazır Sony de bir yandan Kraven filmlerine hazırlanıyorken sinemaya Kraven'ı dahil etmek oldukça akılcı bir hareket olacaktır. Tabii Disney'in politikalarını düşününce ve mevcut evrenin durumuna bakınca Kraven'ın Son Avı gibi bir hikaye görmemiz neredeyse imkansız. Lakin Kraven ile ilgili olan tek hikaye Son Av değil ve Kraven'ın ilk etapta evrene girmesinin ardından Sony cephesinden çıkabilecek bir Kraven filminde daha karanlık bir atmosferde Son Av'ı izleyebiliriz gibi gözüküyor.

Ayrıca Kraven'ın MCU'ya girmesi bir noktada Bukalemun'u da evrene sokmaya yarayacaktır. Hatta bu zamana kadar izlediğimiz iki Spider-Man filminde de bir yerlerde gizli olarak Bukalemun'un yer aldığı söylentileri ortalıkta dolaşıyordu. Kraven ile arasındaki geçmişe dayanan ilişki de ilerleyen dönemlerde güzel bir konu olarak işlenebilir. Özetle Kraven vs Spider-Man izlemek sadece bir filmi değil hem Sony hem de Disney'in evrenlerini epey genişletecek potansiyele sahip. Bakalım Marvel Stüdyoları, üçüncü solo Spider-Man filmleri için hangi düşmanı kullanacak?  
 

YORUMLAR
ocelot1789
8 Nisan 2020 13:56

Bu Spiderman serisinin kötü adamları Octavius'dan beri görünen en güzel karakterler. Mysterio ve Vulture gerçekten iyi oyuncularla ve iyi yazılmış durumdaydılar ama tek sıkıntı Spiderman'ın kendisi. O kadar iyi ve ciddi oyuncunun yanında çok sırıtıyor. Sanki iki filmi birleştirmişler gibi hissettiriyor.

Parolamı Unuttum