Yerli Super Meat Boy: A Night At The Races

Platform oyunlarını sever misiniz?

İki hafta kadar önce Steam’de satışa sunulan bir oyun var; A Night At The Races. Kendisi yerli oyunlarımızdan oluyor efendim. Bu yıl ne mutlu ki yerli oyunlarda güzel örneklere denk geliyoruz ve bu gruba girmeye aday yeni bir oyunla da karşılaşınca bunu sizlerle de paylaşalım istedik.

Oyundaki karakterimiz Nathan, borçlarını ödemek için bir oyun turnuvasından elde edeceği paraya bel bağlamış durumda. Turnuvaya konu oyun bir platform oyunu. Aşama aşama yeni mekaniklerin işin içine dahil olduğu, her bir kısımda reflekslerimizi daha da zorlayacak platformlarla karşı karşıya kaldığımız 200’ü aşkın seviyede mücadele edip, sonunda büyük ödüle uzanmaya, Nathan’ı borçların pençesinden kurtarmaya çalışıyoruz.

İşin içine biraz renk katmak adına kapıya dayanan alacaklılar, telefonla irtibat kuran tanıdıklar, oyunu yüklemek veya çöktüğü zaman güncellemek için kullandığımız bilgisayar gibi detaylar eklenmiş; oyunu oynayan kişiyi oynadığımız bir alan açılmış bizlere. Ama işin özü tabii ki ekranda bir sağ bir sola zıplatıp durduğumuz yerli Meat Boy’umuzu bir sonraki bölüme taşıma mücadelesinden oluşuyor.

Evet, oyunumuz Super Meat Boy’u andırıyor gerek oyunun yapısı gerek oyuncuyu zorlama potansiyeliyle. Ama bu olumsuz bir özellik olarak düşünülmemeli. Zira oynadıkça insanı gaza getiren, hırslandırıp aynı bölümleri tekrar tekrar denettiren bir oyun A Night at the Races.

Eksiği gediği tabii ki bulunuyor. Ama öyle insanı çileden çıkartacak bir sorunla karşılaşmadım. Bana sorarsanız bir şans vermekte fayda var, özellikle de speedrun ve platform oyunları ilginizi çekiyorsa. Yerli oyun piyasasını da canlandırmış oluruz, fena mı :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum