Yılbaşı Yaklaşırken PS5 Tedariki De Artıyor

God of War: Ragnarök'e PS5'siz yakalanmamak için

MST Financial analistlerinden David Gibson, Sony Interactive'in Amerika'daki nakliye ve ithalat rakamlarını karşılaştırarak Eylül ayı itibariyle PS5 sevkiyatının geçen seneye göre %400 arttığını iddia ediyor.

Gibson, Sony Interactive'in 2022 Eylül ayında Amerika'ya 7.5 milyon kilo kargo gönderdiğini, 2021 Eylül ayında ise bu miktarın 1.5 milyon kilo olduğunu söylüyor.

Elbette tüm bu kargo PS5'lerden oluşmuyor, sonuçta bu tüm Sony Interactive kargolarının miktarı ama yine de bunun çok önemli bir kısmını PlayStation 5'lerin oluşturduğu da kesin.

Gibson geçtiğimiz aylarda PS5 tedarikinin fazlalaştığına dair raporlar aldığını, şimdiyse ithalat verilerini inceleyerek sevkiyat miktarının yıllık bazda %400 arttığını gördüklerini söylemiş. "Bunun önemli bir kısmı God of War çıkışı için stoklara girecek" diyor Gibson.

Gibson ayrıca Xbox tedarikinin de geçen seneye göre %89 artış gösterdiğini tahmin ettiklerini eklemiş.

YIlbaşı ve tatil dönemleri yaklaşırken Sony'nin daha fazla PlayStation 5 satmak istediği bir gerçek. Hele ki önümüzdeki ay yılın ağır toplarından God of War Ragnarök'e kavuşacağımızı düşünürsek PlayStation 5 arayanların sayısı da çok yüksek olacaktır.

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
12 Ekim 2022 12:02

Artsa ne olur, burda karaborsacıların çektiği fiyatlardan tiksindim vazgeçtim almaktan.

Parolamı Unuttum