YouTube, Video Oyunlarındaki Şiddet Hakkındaki Politikasını Hafifletiyor

Yaş sınırı rahatlayacak

YouTube, kurallarında yapacağı güncelemeleri açıklayan bir mesaj yayınladı ve buna göre sitedeki içeriğin moderasyonu konusunda önemli değişiklikler olacak. Bunlardan biri de gerçek hayattaki şiddet ile video oyunlarındaki şiddeti aynı kefeye koymamak.

Yani artık "video oyunlarında görülen, önceden kurgulanmış veya simüle edilmiş şiddet içeriği diğer kurgu içeriklerle aynı şekilde değerlendirilecek", şimdiye kadar bu görüntüler de gerçek şiddet olarak değerlendiriliyor ve bu yüzden de yaş sınırı devreye giriyordu. Gelecekte yapılacak yüklemelerde, video oyunlarında şiddet sahneleri olsa bile yaş sınırına takılmadan doğrudan onay alınabilecek.

Elbette oyunun sadece vahşi kısımlarına odaklanan video kliplerin (örneğin aşağıdaki gibi Mortal Kombat fatality'leri) yine de yaş sınırı sonrası izleyicilere sunulma ihtimali var.

YouTube'un reklam politikasında da "videonun normal akışı sırasında şiddet sahneleriyle karşılaşılması reklam açısından kabul edilebilirdir ama odak noktasına şiddeti alan montajlar kabul edilemez" sözü yer alıyor.

Bu değişiklik sayesinde oyun videosu seyretmek istediğinizde yaş sorusuyla daha az karşılaşacaksınız demektir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum