YouTube'un 2020'nin En Çok İzlenen Oyun Videolarında Tuhaf İsimler Var

Reklamlar, toplanın!

YouTube, bir blog mesajı yayınlayarak 2020'nin YouTube Gaming açısından şimdiye kadarki en büyük yıl olduğunu ve videoların 100 milyar saatin üzerinde izlenildiğini açıkladı. Blog mesajında çeşitli listeler, izlenme oranları, güzel istatistikler de var.

Oyun olarak baktığımızda 2020'nin en çok izlenen oyunları pek şaşırtıcı değil. Minecraft, 201 milyar izlenmeyle uzak ara zirveye yerleşmiş durumda. Onu 75 milyarla Roblox, 72 milyarla Garena Free Fire (2019'un en çok indirilen mobil oyunu), 70 milyarla Grand Theft Auto V ve 67 milyarla Fortnite takip ediyor.

Canlı olarak izlenenlerde de liste çok farklı değil; Minecraft yine birinci, ardından Garena Free Fire, Fortnite, Grand Theft Auto V ve PUBG Mobile geliyor.

Ancak 2020'nin en çok izlenen oyun videolarına geldiğimizde ortaya tuhaf bir durum çıkmış. Bu tuhaflık da muhtemelen bu blog mesajını hazırlayan küratörlerin, videoların içeriğine pek bakmamasından kaynaklanıyor :)

Listede 197 milyon izlemeyle Minecraft Real POV videosu var mesela, bu kadar izleme alması doğal, sonuçta Minecraft da az önce söylediğim gibi YouTube Gaming'in bir numaralı ismi. Among Us, but with 100 Players videosu 120 milyon izlenmeye ulaşmış, o da doğal. Grand Theft Auto V gibi rekorlar kırmaya devam eden bir oyundan video olması da çok doğal, GTA 5 Crazy Ragdolls videosu 130 milyon kez izlenmiş.

Peki ya EM 3IN1 16:9? 30 saniyelik bir video bu. Yükleyen Top Games Inc'in yaklaşık 7000 abonesi var ama video 100 milyon kez seyredilmiş. Videonun sonunda oyunun ismi görünüyor, Evony diye bir oyunmuş ama video isminde bu kelime geçmiyor bile.

Ya How To Loot | 230720 Angry animal'a ne demeli? Sadece 15 saniyelik bu video tam 210 milyon kez seyredilmiş! Ve bu, liste dışı bir video :) Yani ne aramalarda çıkıyor, ne kanalın sayfasında görünüyor. Linki bilmeden veya zorla karşınıza çıkmıyorsa bu videoyu izlemeniz mümkün değil. 210 milyon izlenme ve şu an için sadece 6 yorum (ki bu yorumlar da blog yazısıyla bu videoya gelenler tarafından atılmış).

Tahmin edebileceğiniz üzere bu videolar bazı mobil oyunlarda karşınıza çıkan ve zorunlu izletilen reklamlar. YouTube bunların 'doğal izlenen oyun videosu' olduğunu düşünerek listeye ekleyivermiş. Zaten mobil oyun Evony'nin yorumlarına bakacak olursanız orada bir kullanıcının "2 saniye oyun, 60 saniye reklam, 2 saniye oyun, 60 saniye reklam" mesajı var. Bu da bize çok şey anlatıyor aslında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum