YouTube'un Activision İle Yaptığı Anlaşmanın Detayları Ortaya Çıktı

Dudaklarınız uçuklayacak!

Yayıncılık platformları arasındaki sıkı rekabet son hızıyla devam ediyor. Twitch'in en büyük yayıncılarını bünyesine katan Mixer'in ardından YouTube da ani bir hamle ile Activision Blizzard oyunlarının yayın haklarını satın almıştı. Bu da Overwatch, Hearthstone ve Call of Duty League gibi önemli turnuvaların sadece YouTube'da yayınlanacağı anlamına geliyordu. İşte bugün YouTube'un bu hamlesinin arkasındaki detaylar ortaya çıktı.

The Esport Observer'ın Google içerisindeki kaynaklarından aldığı bilgilere göre YouTube ve Activision Blizzard arasındaki anlaşma tam 160 milyon dolara mal olmuş. Anlaşmanın birkaç yıllık olduğu belirtilse de oyun hakları için ödenen paranın dağılımı belirtilmemiş. Yine de Overwatch League'in pastanın büyük payına sahip olduğunu tahmin etmek güç değil.

İddialara göre Call of Duty League için de "hatrı sayılır miktarda" ücret ödenmiş. Öte yandan kaynaklar Hearthstone'un Activision Blizzard'ın YouTube'a "hediyesi" olduğunu da ifade etmiş. 

YouTube'un bu ligler için hazırladığı teşvikler de anlaşmanın dikkat çeken detayları arasında. Bu teşvikler, reklam gelirleri ve izlenme sayılarına göre belirlenecek. Böylece belirlenen rakamlara ulaşıldığı takdirde liglerdeki takımlar ve oyuncular bu teşviklerden yararlanabilecek.

YORUMLAR
Norrec_
18 Şubat 2020 19:12

money ne olacak para para para activision&blizzard paranın kokusunu en iyi alan firma

creepylord
17 Şubat 2020 16:34

Activision'ın GeForce Now dan ayrılışının sebeplerinden biri de bu olabilir mi? Şu kadar para da siz bize verin bizde Google'ın Stadia çıkışında Stadia'da yer alalım gibisinden.

Parolamı Unuttum