Advertisement

Yüzüklerin Efendisi Animesi The War of the Rohirrim'den İlk Görseller Geldi

Hera'dan ilk detaylar

Yüzüklerin Efendisi'nin anime filmi The War of the Rohirrim (Rohirrim'in Savaşı) ilk görselleriyle karşımıza çıktı.

Yönetmenliğini Blade Runner: Black Lotus'tan da tanıdığımız Kenji Kamiyama’nın üstlendiği bu film Helm's Deep (Miğfer Dibi) kalesine de adını veren Rohan kralı Helm Hammerhand’in (Miğfer Tokmakel) hikayesini anlatıyor.

Filmde Helm Hammerhand’i Brian Xoc, kızı Hera'yı ise Gaia Wise seslendiriyor. Kamiyama bu hikayede uzun metrajda anlatmak istediği çok sayıda detay olduğunu söylemiş. Yapımcılarından Philippa Boyens (Peter Jackson ve Fran Walsh ile Yüzüklerin Efendisi filmlerinin senaryolarını yazanlardan) ve senarist Phoebe Gittins, Tolkien'in orijinal hikayelerine bazı ekler de yapmışlar. İşte Hera bu eklerden biri, çünkü Tolkien yazılarında Helm'in kızının ismini hiç zikretmemişti. Bu yazılarda Helm'in kızı önemli bir yere sahip ama isimsiz. Bu yüzden Boyens ve Gittins çok etkilendikleri bu karakteri öne çıkarmaya karar vermişler.

Hera'yı seslendiren Wise ise Hera'da en çok sevdiği şeyin vahşi, anlaması güç ve asi olması olduğunu söylemiş.

Filmde anlatıcı da Yüzüklerin Efendisi filminde de Eowyn rolünde izlediğimiz Miranda Otto. Otto bu filmde de yine Eowyn'i seslendiriyor.

Film yaklaşık olarak 2:30 saat sürecek ve yapımcı koltuğunda oturan isimlerden biri de Peter Jackson. Yüzüklerin Efendisi'nin 250 yıl öncesinde geçen bu hikayei 13 Aralık 2024'te seyredeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum