Yüzüklerin Efendisi De Anime Oluyor

The War of the Rohirrim

Önümüzdeki dönemde Yüzüklerin Efendisi ile ilgili içeriklere epeyce doyacağız gibi gözüküyor. Amazon'un devasa bütçeli Lord of the Rings dizisi tarihin en maliyetli ilk sezonuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni bir haber ise işin animasyon kısmından geldi. New Line Cinema ve Warner Bros'un ortak çalışmasıyla birlikte yepyeni bir LOTR animasyonuna ve efsanevi serinin ilk animesine tanıklık edeceğiz. Bu animasyon film Peter Jackson'ın yönettiği orijinal üçlemeyle aynı zaman çizgisinde geçiyor sadece takvimleri biraz daha geriye almamız lazım.

The War of the Rohirrim ismiyle izleyeceğimiz animenin duyurusu da resmen yapıldı. "Ödüllü Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden yirmi sene sonra J.R.R Tolkien'in ikonik kitaplarına dayanarak New Line Cinema, Warner Bros Animation ile bir araya gelerek orijinal bir anime yapıyor. Usta film yapımcısı Kenji Kamiyama Orta-Dünya'nın şekillenmesine yardımcı olan bu efsanevi mücadeleyi ve epik maceraları ekrana taşıyacak. Film üçlemesinin hayat bulduğu dünyanın ortaya çıkması bu şekilde şekillenecek." açıklaması paylaşıldı.

Bu konuyla ilgili yazılmış en güzel yazıyı Yasin, dergimizin Mayıs sayısında enine boyuna masaya yatırmıştı. Helm Hammerhand yani Miğfer Tokmakel'in kral olmasıyla başlayan hikayede başrolde de yine Tokmakel'i izleyeceğiz. "Batı Ağıl düşerken Gondol neredeydi?" klişesine de cevap bulacağımız anime için henüz resmi bir vizyon tarihi açıklanmadı. Film üçlemesinde de senarist olarak görev alan Philippa Boyens'ın senaryosunu yazdığı film geçtiği dönem itibariyle hayranları heyecanlandırmayı başardı. Umuyorum ki film çıktığı zaman kafamızdaki pek çok soru işaretine de cevap bulacağız. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum