Zelda: Breath of the Wild'a Şimdiden Genişleme Paketi Geliyor

Nintendo detayları duyurdu

Tam anlamıyla yok satan ve satmaya devam eden The Legend of Zelda: Breath of the Wild daha uzun süre gündemde kalmaya devam edeceğe benziyor. Nintendo şimdiden yaz aylarında çıkacak olan ilk genişleme paketi ile ilgili detayları açıkladı. Detayları okuduğumda bu özelliklerden bazılarının aslında oyuna ufak bir yama ile rahatlıkla eklenebilecek şeyler olduğunu gördüm ama DLC'yi daha da zengin göstermek için bu tür yeniliklere de ihtiyaç var elbette. Genişleme paketiyle birlikte oyuna gelen yenilikler şu şekilde olacak:

Trial of the Sword - Oyundaki kutsal bir mekana ulaştığımızda "Trial of the Sword" mücadelesine katılabileceğiz. Bu klasik 'üzerine dalga dalga gelen düşmanları döv' tarzı bir mod. Link bu mücadeleye elinde herhangi bir ekipman veya silah olmadan başlayacak. Girdiği odadaki tüm düşmanları yendiğinde bir sonraki odaya geçebilecek. Toplam 45 odayı da temizlemeyi başarırsa Master Sword'un gerçek gücü uyanacak ve güçlendirilen bu kılıç sürekli olarak parlayacakmış.

Hero's Path Mode - Bu yeni harita özelliği ile Link'in Hyrule'de nerelerde gezindiğini görebilecekmişiz, bir nevi ısı haritası yani. Hangi bölgelerde ne kadar zaman geçirdiğimizi görecek, nerelere henüz gitmediğimizi rahatça anlayabilecekmişiz. "Belki o az gittiğiniz yerlerde bir iki şey kaçırmışsınızdır" diyor Nintendo.

Hard Mode - Oyun bana kolay geldi diyenler için hazırlanan bu modda düşmanlar sağlık kazanmaya devam edecekler, dolayısıyla onları mümkün olduğunca hızlı öldürmeniz gerekecek. Ayrıca tüm düşmanların levelleri bir arttırılmış ve maksimum level sınırı da yükseltilmiş.

Travel Medallion - Hyrule'de bir yerlerde içinde Travel Medallion bulunan bir sandık varmış. Bunu kullandığımızda o an bulunduğunuz bölgeyi hızlı seyahat noktası olarak işaretleyebilecekmişiz. Aynı anda yalnızca tek bir yeri bu şekilde kaydedebiliyormuşuz, yine de bir noktaya hızlıca dönebilmek adına güzel bir özellik olmuş.

More Armor - Hyrule'ye içlerinde önceki Zelda oyunlarından esinlenilmiş zırhlar bulunan 8 yeni hazine sandığı eklenmiş.

Korok Mask - Korok Mask da yine Hyrule'de bir yerlere gizlenmiş bir hazine sandığının içinde yatıyor. Bu maskeyi taktığımızda Korok'lara yaklaştığımızda maske titreyecekmiş. Bu sayede Hyrule'de gizlenmiş olan 900 Korok'u bulurken daha rahat edebileceğiz.

Bu ilk DLC paketinin fiyatı henüz belirlenmiş olmasa da Expansion Pass satın alarak hem bu DLC'ye, hem de yıl sonuna doğru çıkacak olan ikinci DLC'ye sahip olabileceğimizi daha önce öğrenmiştik. Expansion Pass fiyatının 19.99$ olduğunu göz önüne alırsak DLC'nin fiyatının 12$ civarında olacağını tahmin ediyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum