Zoom - Barbie

İlk yorumlar bir hayli iddialı

Küçüklüğümden bu yana hasta olduğum bir oyuncak serisiydi Barbie. Her bayramda seyranda orijinal Barbie bebeklerinden 1 tanesini almak için beklerdim. Bu nedenle kendimce detaylı bir koleksiyonum olmuştu. Yaşım 25 ve hala bu koleksiyona sahibim. O yüzden favori aktrislerimden birisi olan Margot Robbie’yi de bu rolde görmek benim için ekstra heyecan verici. Kendisi gerçekten Barbie gibi bir hanımefendi olduğundan dolayı bir role ancak bu kadar cuk oturabilirdi.

Greta Gerwig’in yönettiği ve bana kalırsa günümüzdeki iyi kadın yönetmenlerden birisi olan Barbie filmi geçtiğimiz haftalarda bir fragman yayınladı. Aşağı yukarı nasıl bir şey olacağını görsel olarak anlasak da konusu iki Ken’in Barbie için olan kavgasından daha detaylıdır diye umuyorum. Aynı gün aynı tarihte çıkacak olan Nolan’ın Oppenheimer’ı kadar kafa yakacak bir şey olmasını beklemiyorum elbette ama kendinde saran, temiz bir iş bekliyorum Greta’dan.

Rengarenk Barbie pembesiyle ve adeta göz kamaştıran set tasarımıyla Barbie bize aradığımızı verecek gibi gözüküyor. Aylarca setten çıkan fotoğraflardan, yayınlanan afişlerden sonra internette büyük bir furya çıktı. Barbie’den çıkan her bir içerik resmen altın değerinde. Bir Nolan filmi ile aynı anda çıkacak olması da ayrı ilginç bir olay. Mecbur bir günde iki filme gideceğiz gibi duruyor.

Henüz yayınlanmasına çok var fakat şimdiden yapılan özel gösterim incelemelerinde film için “İnanılmaz tiyatral komedisine rağmen beklenilenden daha duygusal.” yorumları yağıyor. Açıkçası ne çıkacağını kestiremesem de koltuklarımızda otururken saate bakacağımızı düşünmüyorum. Film bizi hiç sıkmadan içine alıp götürecek gibi duruyor.

Azıcık Greta Gerwig ve filmlerini tanıyorsam film Barbie üzerinden feminizme de tatlı dokunuşlar yapar. Kusursuzluğun normlarını kırmak içinse çeşitliliğe de önem verdiği apaçık ortada yönetmenin. Barbie’lerin her renk ve ırkta olduğunu fragmandan da kolayca görebiliyoruz. Greta Gerwig bu işi asla yalnız bırakmaz ve kolaylıkla konuya da yedirdiğine eminim bu düşünce yapısını. Margot Robbie’nin de bu davada kusursuz bir rol sergileyeceğini düşünüyorum. Ryan Gosling içinse izleyenler “En iyi performansı oldu.” diye iddialarda bulunuyorlar. Ne kadar doğru izleyince göreceğiz elbette.

2001 Space Oddysey göndermeli fragmanıyla, kostüm ve sanat tasarımıyla ve tabii ki müthiş oyuncu kadrosuyla bize keyifli dakikalar sunmak için geliyor gibi gözüküyor film. Şimdiden heyecanlıyım o yüzden bana oradan Barbie filmi için iki bilet lütfen.

YORUMLAR
Atlas Estrella
26 Nisan 2023 15:47

Come on Barbie, let's go party!

Parolamı Unuttum