Zynga, Türk Oyun Firması Peak Games'i 1.8 Milyar Dolara Satın Aldı!

Bir rekor

ABD’li oyun şirketi Zynga, 2017'de Peak Games'in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolar karşılığında satın almıştı ama o zamanlar bunun Zynga ile Peak Games arasında tarihi bir anlaşmaya öncülük edeceğini bilmiyorduk. Zynga CEO'su Frank Gibeau bugün yaptığı açıklamayla Türk oyun firması Peak Games'i tam 1.8 milyar dolara satın aldıklarını resmi olarak duyurdu!

900 milyon dolar nakit, 900 milyon dolar da Zynga hisse senedi şeklinde gerçekleşen anlaşmayla birlikte bu satın almanın yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. 1.8 milyar dolarlık bu satın alım, ülkemizin internet alanında gördüğü en büyük satın alım olarak tarihe geçti.

Bu satın alımın ardından Zynga oyunlarını oynayan günlük ortalama oyuncu sayısında da %60'tan fazla artış bekleniyormuş. Peak Games'in Toy Blast ve Toon Blast gibi inanılmaz popüler oyunlarını bünyesine katan Zynga'nın böyle bir artış beklemesi çok normal. Ben de şahsen özellikle Toy Blast'ı severek oynamaya devam ediyorum :)

Frank Gibeau yaptığı açıklamada "Zynga'nın şu an nerede konumlandığını düşünürseniz, bunun bizim için dönüşümsel bir anlaşma olduğunu söyleyebilirsiniz" diyor. Gibeau, Peak Games'in yılın ikinci yarısında Zynga'nın gelirlerine yaklaşık 300 milyon dolar eklemesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

2010 yılında Simar Şahin tarafından İstanbul'da kurulan Peak Games daha önce de Earlybird Ventures, Hummingbird Ventures, Endeavor Catalyst gibi risk sermayesi şirketlerinden yatırım almıştı.

Bu anlaşmayla birlikte ülkemizin ilk unicorn'u olan (yani 1 milyar doların üzerinde değerleme alan) Peak Games'i bu büyük başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum