Zynga, Türk Oyun Firması Rollic'i De Satın Alıyor

Rollic Games de Zynga ailesine katılıyor

Zynga, Haziran ayında bir Türk oyun firması olan Peak Games'i 1.8 milyar dolara satın almış ve Peak Games bu sayede ülkemizden çıkan ilk unicorn olmayı başarmıştı. Zynga şimdi de merkezi İstanbul'da bulunan ve hypercasual dediğimiz segmentte mobil oyunlar geliştiren Rollic Games'i bünyesine katacağını açıkladı.

Zynga, oyunları bugüne kadar 250 milyonun üzerinde indirilme sayısına ulaşan Rollic Games'in %80'ini 168 milyon dolar karşılığında satın almayı kabul etti. Zynga, stüdyonun kalan %20 hissesini de zaman içinde alarak Rollic'in tam sahibi olacak.

Zynga özellikle de 2016 yılında Frank Gibeau'nun CEO koltuğuna oturmasıyla satın alımlara hız vermiş, 2018 yılında da yine bir diğer Türk oyun firması olan Gram Games'i 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Gibeau, satın almayla ilgili yaptığı açıklamada "bu bizim hypercasual kategorisine ilk girişimiz, bu kategorideki dinamiklere baktığınızda çok büyük kitlelere hitap ettiğini görüyorsunuz. Mobildeki en büyük ve en hızlı büyüyen kategori bu" diyor.

Rollic'in günlük aktif kullanıcı sayısı 5 milyon civarında. Bu anlaşma Zynga'nın reklam işlerini de oldukça büyütmüş olacak. "Bu anlaşmayla aylık ortalama kullanıcı sayımızda 65 milyon oyuncu eklenecek ve 200 milyona yaklaşacağız." diyen Gibeau, mikroödeme yapmayan oyuncuların bile oyunda para kazanmak için reklam izlemeyi sorun etmediğini belirtmiş.

2018'in Aralık ayında Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz tarafından kurulan Rolic'in son oyunlarından Go Knots 3D ve Tangle Master 3D, 2020'nin ikinci çeyreğinde Amerika App Store'da en çok indirilen iki oyun olmuştu.

YORUMLAR
sSnake
6 Ağustos 2020 16:39

Zaten piyasadaki mobil geliştiren oyun stüdyolarımızın hedefi bir gün kendilerini satmak üzere kurulu olan girişimler. En kolay yoldan para kırma kapısı. Şahsen maddi anlamda şirket sahiplerine bireysel girişim başarısı ve bireysel zenginlik sağlamasından başka bir şey göremiyorum bu tür gelişmelerde.

Parolamı Unuttum