FIFA 18 - E3 2017'ye Adım Adım #3

E3 2017'ye Adım Adım serimizde bu günün konuğu FIFA 18!

 Türk oyunseverlerin belki de en çok beklediği oyunlardan biri FIFA 18. Karşımıza ilk defa 1993 yılında, FIFA International Soccer adıyla çıkan futbol oyunu şu ana kadar hiçbir seneyi boş geçmedi. Haliyle FIFA 18'in çıkacak olması kimseyi şaşırtmıyor. FIFA serisi yer yer kendisini tekrar etse de EA Games, seriyi canlı tutmak için adımlar atmaktan şu ana kadar hiç çekinmedi.

Özellikle FIFA 2010 ile tekrar atağa geçen ve tahtı PES'ten devralan oyun serisi, son olarak FIFA 17 ile birlikte "Frostbite" oyun motoruna geçiş yaptı. FIFA 18, bu oyun motoruyla çıkacak ikinci futbol oyunu olacak. Biz de özellikle FIFA 18'in kariyer modunda görmek istediğimiz bazı yeniliklerdenbahsetmiştik zaten. 

FIFA 18'den En Son Ne Zaman Haber Aldık?

FIFA 18'den aslında son olarak bu cuma günü haber aldık. EA Games, daha önce FIFA 18'in Nintendo Switch sürümünün diğer platformlardakilerle aynı olacağını açıklamış ve oyunun adının Switch'te de FIFA 18 olacağnı duyurmuştu. Ancak 10-12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EA Play 2017'nin oyunlar listesine baktığımızda FIFA 18 ile EA Sports FIFA on the Nintendo Switch isimli iki farklı oyun gördük.

Bundan önce de  Manchester United'ın topçusu Paul Pogba'nın oyunun kapak futbolcusu olacağı yönünde sızıntılar yaşandı, ancak EA Games bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Bir diğer sızan bilgi de FIFA 18'in içerisinde, yıllardır hasretini çektiğimiz FIFA Street'in yer alacağıydı. 

FIFA 18'i E3 2017'de Görecek miyiz?

Bu sorunun yanıtı biraz evet, biraz hayır. EA Games bir süredir kendi etkinliğini yapıyor ve bu etkinlik E3'ten hemen önce gerçekleşiyor. Yukarıda da belirttiğim gibi EA Play 2017 bu yıl 10-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. EA Games'in konuğu olarak biz de bu etkinlikte yer alacağız ve başta FIFA 18 olmak üzere EA'in konferansta göstereceği yeni oyunlarla ilgili bir sürü taze bilgiyi en kısa sürede Oyungezerler ile paylaşacağız.

E3 2017'ye Adım Adım serimizde incelediğimiz diğer iki oyun Cyberpunk 2077 ve The Last of Us - Part 2'ye de bir göz atın derim. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum