20.000 Warzone Oyuncusu, Altıncı Sezonun İlk Gününden Ban Yedi

Activision'dan alkışlık hareket

Call of Duty: Warzone’un altıncı sezonu, devasa bir ban dalgası ile başladı. Vice’ın haberine göre yaklaşık 20.000 oyuncuyu hile sebepleri ile banlayan Activision, şimdiye dek oyundaki en büyük ban dalgalarından birini böylece gerçekleştirmiş oldu.

Geçtiğimiz Nisan ayında da 70.000 kişinin banlandığını açıklayan Infinity Ward, bu kez çok daha ilginç bir yol izlemiş. EngineOwning isimli sitede parayla üretilen bir hilenin kodlarını çözmeyi başaran geliştiriciler, bu hileyi kullanan oyuncuları tek çırpıda tespit etmeyi başarmış.

Altıncı sezonun ilk gününde bu hileyi kullanan 20.000 kişiyi banlayan ekip, müthiş bir karmaşa yaratmayı başarmış. EngineOwning’in paralı abonelik sistemlerine kayıt olan pek çok oyuncu forumlarda isyan ederek paralarının iade edilmesini istemiş.

Hatta bazı ifadelere göre sadece Warzone oynayan oyuncuların donanım banı yediği söyleniyor. Forumlardaki yorumların birkaçında oyuncular yeni hesap açtıklarında da ban yediklerini ifade ederek EngineOwning’i suçlamış.

Sadece yaşanan karmaşayı izlemek bile bir Warzone galibiyetine eş değer…

YORUMLAR
creepylord
1 Ekim 2020 10:00

Warzone modunu ücretsiz sundukları gün belliydi sunucuların hile hurdayla dolup taşacağı. CoD zaten mimli bi seri hile konusunda, adamlara bide bedavasını veriyorsun. İyi bari patlatmışlar zavallıları. Beter olsunlar.

The Shadow
30 Eylül 2020 18:31

Beter olsunlar onursuz haysiyetsizler. Hatta donanım banı yiyenlerin ISP bilgileri tespit edilsin, yeni donanım alırlarsa onu da banlasınlar.

Decypher
The Shadow
1 Ekim 2020 10:16

Donanım banı bence yeterince caydırıcı, yani bu şekilde ban yiyen 100 kişinin acaba kaçı oyuna bir şekilde geri dönüyordur. "Bir de girip dizüstünden hile yapayım" demiyorlardır herhalde.


BrokenDiamond
The Shadow
1 Ekim 2020 09:54

Statik IP'nin olduğu bir dünyada adamın ISP'sini tespit etsen ne olacak, adam yeni PC alıp, üzerine modemi resetlediği an özgür. Sen ne anlatıyorsun? :D

BrokenDiamond
BrokenDiamond
1 Ekim 2020 12:03

[ Moderator Tarafından Silinmiştir. ]

The Shadow
BrokenDiamond
1 Ekim 2020 10:32

[ Moderator Tarafından Silinmiştir. ]


Parolamı Unuttum