2020'den İnciler: 1.5 Milyon Dolarlık Toner Çalan Kütüphaneci Yakalandı

Rakamda bir yanlışlık yok

Dünyaca ünlü bir hırsız olmak için devasa kumarhaneleri ya da maksimum güvenlikli bankaları soymanız gerekmiyor. Yani adını duyduğumuz hırsızları ünlü yapan sebeplerin ardında ne çaldıkları değil, çaldıkları şeyin değeri yatıyor. Örneğin yıllar boyunca yazıcı toneri çalarak da adınızı duyurabilirsiniz, değil mi?

Evet, 2020 daha da çılgın hale gelemez dediğimiz bu günlerde hayat bizi yanıltmaya devam ediyor. ABD’nin Texas eyaletine bağlı Austin Halk Kütüphanesi’nden oldukça ilginç bir hırsızlık haberi geldi. PCGamer'ın haberine göre 13 senedir kütüphanede çalışan ve stok satın alımı yapan Randall Whited, kütüphanenin stoklarından 2007-2019 yılları arasında değeri 1.5 milyon dolara ulaşan yazıcı toneri çalmış.

Bu tonerleri garajında biriktiren Whited, yakın zamanda hepsini satmayı planlıyormuş. 12 yıl boyunca sadece 150.000 dolarlık toner alımı gerektiğini vurgulayan avukatlar, Whited’in bu operasyonunun 2019 yılının Mart ayında keşfedildiğini de açıklamış.

Whited ayrıca kütüphanedeki kredi kartlarını kullanarak binlerce dolarlık video oyunu ve VR ekipmanı da satın almış kendisine, tam Grant Theft Auto Online'lık bir hikaye yani.

Satın alım irsaliyelerini incelemeye başlayan yetkililer dikkat çekici rakamlar ile karşılaşınca Whited’ı gözlemlemeye başlamış. Eski kütüphane çalışanının fişi ise, aracına bir kutu toner taşırken güvenlik kamerasına yakalanınca kesilmiş. Whited’ın mahkemesi ise bu ay düzenlenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum