31 Yıllık Hazine Avı Sona Erdi!

165.000 dolarlık ödülün kazananı belli oldu

Tam 31 yıl, 5 ay ve 9 günün ardından dünyanın en uzun soluklu hazine avı resmen sona erdi. Ünlü yazar ve bulmaca tasarımcısı olan Régis Hauser'a ait On the Trail of the Golden Owl kitabıyla başlayan macera sonunda tamamlandı. 

1993 yılında çıkan On the Trail of the Golden Owl ile birlikte katılımcılardan tam 11 adet bulmaca çözmesi isteniyordu. 12. ve son bulmaca ise gizlenmiş ve final ödülünü bulacağınız bir ipucu daha içeriyordu. Tam 11.485 günün ardından bulmacalar çözülmüş gibi görünüyor.

Hazine avının resmi Discord sunucusunda yayınlanan "Kazıyı Durdurun!" başlıklı açıklamada potansiyel bir kazanan olduğu belirtilmiş. 2009 yılında hayatını kaybeden Hauser'ın ardından projeyi üstlenen tasarımcı Michel Becker, bu çözümü onaylayarak ödülü sahibine teslim edecek.

Kazananın kim olduğu henüz açıklanmadı fakat bildiğimiz kadarıyla kendisinin yıllar evvel gömüşmüş bir bronz baykuş heykelini bulması gerekiyordu. Bu heykeli ve bulmaca çözümlerini Becker'a teslim ederek, gerçek altın baykuş heykeline kavuşacak. Altın ve gümüşten yapılan 10 kilogramlık bu heykelin değerinin 165.000 dolar olduğu söyleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum