8 Yıllık Spelunky Speedrun Rekoru Hileli Çıktı!

Speedrun dünyasını sarsan bir hile skandalı daha

Dünyanın en zor oyunlarından biri olan Spelunky'nin kendi speedrun topluluğuna sahip olmaması imkansız. Fakat bundan tam 8 yıl önce, BarryMode isimli topluluk tarafından pek de bilinmeyen bir isim oyunu 2 dakika 30 saniyede tamamlayarak listede ilk sıraya yerleşmişti.

Yıllar içerisinde her türlü oyuncu bu rekoru geçmeye çalışsa da bir türlü geçememiş ve olduğu yerde saymıştı. Bugün, bunun nedeni resmi olarak ortaya çıktı. YouTuber XanaGear, yaptığı videoda bu rekorun hileli olduğunu parça parça açıklayarak speedrun dünyasına bir darbe daha vurmuş oldu.

Speedrun.com'a girilen ilk Spelunky run'ı olduğu için moderatörlük alan BarryMode, uzun süredir topluluğun gündeminde. Kimsenin bu rekora inanmadığını açıklayan XanaGear, sadece bu sebeple bile BarryMode'un moderatörlüğünün alınması gerektiğine inandıklarını belirtiyor. Fakat bu hile kullanımını keşfetmek bir hayli uzun sürmüş.

Geçtiğimiz Şubat ayında araştırmalara başlayan XanaGear, uzun süredir kafa karıştıran bir konunun arkasındaki gerçeği keşfetmiş. BarryMode'un yükleme ekranlarında eksik olan bir kare, sonunda kendisini ele vermiş. Görünüşe göre bu, açık kaynak kodlu oyun için mod üreten oyunculara ait. Bu modu kullanarak oyununuzu kaydedebiliyor ve daha sonra kaydettiğiniz yerden tekrar başlayabiliyorsunuz.

Resmi olarak hile kullandığı ispatlanan BarryMode'un 8 yıl süren liderliği ve modluğu şu anda elinden alınmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum