A Plague Tale’in Geliştiricilerinin Şu Anda 3. Oyunla İlgili Bir Planları Yok

Asobo Studio, 2. oyunun alacağı tepkileri görmek istiyor

A Plague Tale: Requiem, bugün itibariyle oyun severlerle buluşuyor. İlk oyunun kendisine hatırı sayılır bir oyuncu kitlesi edinmesi ve olumlu tepkiler alması, bir devam oyununun yolunu açmıştı. Aynı şey, 2. oyun için de geçerli olur mu, 3. bir oyun daha gelir mi bunu önümüzdeki dönemde hep beraber göreceğiz. Bu konuda ana belirleyicinin, Requiem'ın oyun severlerden alacağı geri dönüş olacağını söylemek mümkün.

PlayStation Blog’da, oyunun yönetmeni Kevin Choteau ile gerçekleştirilen bir röportaj paylaşılmış durumda. Choteau, stüdyo olarak A Plague Tale: Requiem’ın hikayesini ve oynanışını nasıl geliştirdiklerinden bahsediyor.

Birkaç yıl önce daha deneyimsiz bir ekip olarak çıktıkları bu yolda, ilk oyunla nasıl tecrübe kazandıklarından söz eden Choteau, Innocence’taki hatalarından dersler çıkardıklarını, oyuncuların geri dönüşlerini dikkate alıp bununla ilgili bir şeyler yapmaya çalıştıklarını, yeni oyunda en büyük değişimin oynanışta olduğunu, ilk oyundaki çizgisel ilerleyişin yerine ikinci oyunda daha geniş alanlarda, farklı yaklaşımlara imkan veren bir oynanışın sunulduğunu söyleyerek seriyi nasıl bir adım öteye taşıdıklarını ifade etmeye çalışıyor.

Röportajda oyuna dair daha başka konular da konuşulduktan sonra, Choteau’ya “Requiem’ın çıkışıyla birlikte, artık bu kitabın kapandığını mı yoksa A Plague Tale dünyasında bir başka bölümün tamamlandığını mı değerlendiriyorsunuz?” şeklinde bir soru yöneltiliyor.

Choteau, bu soruya “Şu aşamada, bu, hikâyenin sonu diye düşünüyorum. Ama kapıyı tamamen kapatmak istemem, oyuncuların tepkilerini göreceğiz. Nihai bir karar vermeden önce oyuncuların reaksiyonlarını görmek istiyoruz. Çalışmamıza yön veren onlar ve eğer ortaya koyduğumuz işi beğenmezlerse başka bir şeyler yapmamız gerekir” şeklinde cevap veriyor.

Görüldüğü üzere, Asobo Studio’nun henüz 3. oyunla ilgili bir planı yok. Ama Requiem, oyun severlerden olumlu tepkiler alır ve bir devam oyunu için beklenti oluşursa, bu fırsatı değerlendirmek isteyeceklerini de söyleyebiliriz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum