Aaron Greenberg, Perfect Dark ve Fable İddialarına Yanıt Verdi

İnanmış gibi yapalım mı?

Hafta sonunda bir kullanıcı iki tane Twitter hesabı keşfetti ve bu haber de kısa süre içerisinde yayılarak iddiaları beraberinde getirdi. Keşfedilen Twitter hesaplarından biri Fable'a, diğeri ise Perfect Dark'a aitti. Hal böyle olunca da Temmuz ayında yapılacak olan Xbox etkinliğinde bu iki oyunun duyurulacağı söylentileri aldı başını yürüdü.

Normalde elbette her isteyen boşta olduğu taktirde @fable veya @PerfectDarkGame hesabı açmış olabilirdi, ancak "şifremi unuttum" seçeneğini kullanan kullanıcılar her iki hesabın da birer Microsoft email adresine bağlı olduğunu düşündüler. Özellikle Fable hesabı kesinlikle microsoft uzantılıydı, ama PerfectDark'ın email adresinde fazladan karakter vardı.

Dahası, Perfect Dark'ın baş yapımcısı Kenn Lobb'un da bu 'placeholder' Perfect Dark twitter hesabını takip ettiği ortaya çıktı.

İşler böyle gizemli bir hal almışken devreye önce Aaron Greenberg girdi :) "Herkesin haberlere aç olduğunu biliyorum ama sizi umutlandırdığımız için üzgünüm. Bu hesaplar yıllardır pasif şekilde duruyordu, IP'lerimizin sosyal hesaplarını garantiye almak için kullandığımız standart bir yöntem bu" dedi.

Sonrasında PerfectDarkGame hesabına kapak resmi geldi, ismi Joanna Dark oldu ve hesabın sahibi şu açıklamayı yazdı:

"Bu hesabı, fable hesabını duyduktan ve Perfect Dark'ın hesabı olmadığını gördüğümdey yarattım. Kısa süre sonra Kenn Lobb'dan takip isteği aldım ve kabul ettim. Herhalde üzerinde çalıştıkları bir şey olmasa takip isteği de yollamazdı. Ken'in isteğini kabul ettikten sonra kendisine de mesaj göndererek hesabı seve seve verebileceğimi söyledim ve hala cevap bekliyorum. Bunun Greenberg'e kadar ulaşacağını düşünmemiştim, sizleri hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm ama ben sadece hesabı yaratmış olan normal biriyim."

Tamam da Greenberg iki hesabın da yıllardır pasif olduğunu, Microsoft'un bu tür sosyal medya isimlerini yıllar öncesinden aldığını söylememiş miydi? :) Hem Kenn Lobb neden gördüğü ilk Perfect Dark hesabını takip etmeye başlasın? Bu soruların cevapları şimdilik muamma, ama elbette Microsoft'un bu iddiaların hemen ardından "evet, iki oyun da geliştiriliyor" diye açıklama yapmasını beklemiyorduk.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum