ABD'den Tencent Markalarına İnceleme!

Riot Games ve Epic Games radarda

ABD’nin başkanı Donald Trump’ın Çin’e açtığı ticaret savaşı son hızıyla devam ediyor. Ağustos ayında Tencent’in sahip olduğu WeChat’e erişimi banlayan ülkenin, başka Tencent markalarına da göz diktiği iddia ediliyordu. Bloomberg’in haberine göre bu iddialar yakın zamanda ete kemiğe bürünecek.

Tencent’in Riot Games’e sahip olduğunu ve Epic Games’in yüzde 40’ını yönettiğini hatırlatmak gerek. İddialara göre ABD’nin Yabancı Yatırım Komitesi’nin mercek altına aldığı bu ikili, yakın zamanda bir açıklama yapmak zorunda kalacak. Bloomberg’in iddialarına göre komite, Epic Games ve Riot Games’den kişisel verileri nasıl sakladıklarına dair bilgiler talep ediyor.

Eğer iddialar doğru ise iki firma ve firmanın oyunları ABD üzerinde ciddi kısıtlamalar yaşayabilir. Aynı şekilde Tencent’in Funcom, Grinding Gear Games, Netmarble ve Paradox gibi firmalar üzerinde de hissesi bulunduğunu hatırlatalım. Yani bu durum pek çok oyunu etkileyebilir gibi görünüyor.

YORUMLAR
sSnake
18 Eylül 2020 15:37

Milletin imrenerek baktığı Amerika'nın bile gün gelip böyle bir zır deliyle yönetilmesi düşündürücü ve ibretlik bir durum.

Parolamı Unuttum