Activision 2 Yıl İçinde 2000 Geliştiriciyi İşe Alacak

Daha da büyüme planları

Activision dün gece 2021 mali yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Activision'ın bu çeyrekteki gelir beklentisi 2.02 milyar dolardı, ama gerçekleşen miktar bunun da üzerine çıkarak 2.28 milyar dolar oldu.

Activision bu rakamlara ek olarak bundan sonraki stratejisiyle ilgili de beyanlarda bulundu ve büyümeye devam edeceğini ve önümüzdeki iki yıl içinde 2000 yeni geliştiriciyi bünyesine katmayı planladığını da açıkladı. Activision bunu gelecek yılın sonuna kadar bazı serilerdeki ekiplerin büyüklüğünü 2019'a göre üç katına çıkarmak için yapıyor. Elbette burada da aslan payı Call of Duty'nin olacak.

Geçtiğimiz günlerde Activision, Spyro Reignited Trilogy ve Crash Bandicoot 4: It’s About Time gibi başarılı işleri bulunan Toys for Bob'u Call of Duty: Warzone çalışmalarına kaydırmış ve oyunculardan da olumsuz tepkiler almıştı. Tabii yukarıda gördüğünüz 2 milyar dolarlık gelirin çok büyük kısmı Call of Duty'den geliyor, hatta serinin geliri geçtiğimiz seneye göre %72 artış göstermi. E haliyle Activision da 'para, para, para' diyor.

Yani bu 2000 kişinin 1900'u Call of Duty'i destekleyecek deseler sanırım kimse şaşırmaz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum