Activision, Oyun Kataloğunu GeForce Now'dan Çekti

Yok öyle Modern Warfare oynamak

Nvidia'nın GeForce Now stream servisi bu hafta betadan çıkarak tüm oyuncularla buluştu ve şimdilik aldığı eleştiriler de son derece başarılı. Sahip olduğunuz oyunları dilediğiniz bilgisayardan, dizüstünden, Android cihazlardan, Shield kullanan TV'lerden oynayabilmenizi sağlayan bu servisin ilk haftasında Activision Blizzard oyunlarını oynadıysanız şanslısınız, çünkü bundan sonra oynayamayacaksınız.

GeForce Now forumlarında yapılan açıklamaya göre aralarında Call of Duty: Modern Warfare, Overwatch, Diablo 3 gibi isimlerin de bulunduğu tüm Activision Blizzard oyunları, Activision'ın talebi üzerine yayın servisinden kaldırılmış durumda.

Başta da söylediğim gibi GeForce Now sizin zaten parasını vererek sahip olmuş olduğunuz oyunları stream ederek oynatıyordu ve desteklediği kütüphaneler arasında Battle.net de vardı. Activision'ın neden böyle bir karar aldığını henüz bilmiyoruz ama Nvidia ile Battle.net için yapılan anlaşmadan memnun kalmadılar herhalde.

"Activision Blizzard'ın talebi üzerine oyunlar servisimizden kaldırılmıştır. Bu durum son derece üzücü olsa da, bu oyunları ve fazlasına tekrar sisteme eklemek için Activision Blizzard ile birlikte çalışmayı umut ediyoruz. Şu an desteklenen yüzlerce oyuna ek olarak, geliştiricilerin sisteme eklenmesini istediği 1500'ün üzerinde oyun mevcut. Haftalık güncellemelerimizi takip etmeyi unutmayın" deniyor yapılan açıklamada.

Abonelik ve yayın servislerine zaman zaman yeni oyunlar eklenip eskilerinin çıkarılması alışık olduğumuz bir durum. Ancak GeForce Now'ın yayına geçişinden sadece bir hafta sonra Activision'ın tüm oyunlarını kaldırmak istemesi pek de doğal değil.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
12 Şubat 2020 16:14

Aga benim anlamadığım, Nvidia bir gpu üreticisi değil mi? Neden daha güçlü donanım ihtiyacı olmadan oyun oynatma girişiminde bulunmuş? Üstelik herkesten önce.

Kafa karıştıran bir başka konu da Ps oyunlarının bir bir pc'ye geliyor olması ki en çok sevindiğim haberlerden birisidir bu.

Baya ilginç geilşmeler oluyor ama haydi hayırlısı.

Habere yorumum: Activision aç, aç! :)

creepylord
Ghost AssassiN
14 Şubat 2020 09:20

Bu aç güpekler de çekilmeden evvel 1-2 gün boyunca rahat rahat codmw i multiplayer oynadım ve patates laptopumda o oyunu akıcı bir şekilde oynayabilmek hakkaten keyif vericiydi. Gecikme konusunu da aynı patateslikteki internet bağlantıma rağmen nasıl kotarmışlar hiç anlamadım. Nvidia'nın bu işe girişmesi bana da garip geldi ama milyorlarca donanımın üretim yükünden yırtalım hemde daha fazla kişiye ulaşarak sürümden kazanalım diye düşünüyor olabilirler. Ya da sadece kullanıcılar üzerinden birtakım verileri toplamak amacıyla girişilmiş bir proje de olabilir. Çıkar kokusu :D


Parolamı Unuttum