Aliens: Fireteam'den 25 Dakikalık Oynanış Görüntüsü Geldi

Nerede benim Isolation'ım...

Hayatımı "zevkler ve renkler tartışılmaz" sloganı üzerine kurmuş biri olduğum için kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamam mümkün değil. Fakat konu Alien efsanesinin oyunlarına geldiğinde ben bile bir yol ayrımına düşüyorum. Yılların fiyaskoların ardından karşımıza çıkan Alien: Isolation, bana sorarsanız, seriyi en iyi şekilde yansıtan oyunlardan biri olmuştu. Fakat görünüşe göre seri eski günlere doğru bir yolculuğa çıkacak.

Aliens: Fireteam aslında Colonial Marines'in yapmak isteyip yapamadığı her şeyi bünyesinde barındırmak isteyen bir oyun. IGN ekibinin 25 dakika boyunca oynama şansı bulduğu oyunda temel mekanikleri inceleme ve oyunun arkasındaki fikri öğrenme şansı buluyoruz. Yine de aynı Colonial Marines'de olduğu gibi odağımız korku değil, aksiyon olacak.

Left 4 Dead'e bir hayli benzeyen Aliens: Fireteam'de üç kişilik ekipler ile oyuna giriyoruz. Video içerisinde istenildiği takdirde tek kişilik olarak da oynanabileceği söylense de Fireteam'de yapay zeka da olsa yanınızda 2 kişi bulunacak. Yani yalnız başınıza bu klostrofobik ortamın tadına varamayacaksınız.

25 dakikalık oynanış videosunda sürekli olarak üzerimize xenomorph'ların geldiğini görüyoruz. Aynı şekilde bulunduğumuz bölgedeki android'ler de bize karşı bilenmiş durumda. Video içerisinde çeşitli silahların çalışma prensiplerini inceleyebiliyoruz. Hatta bu silahların bir kısmı direkt filmlerden alınmış durumda.

Yine de gönlüm aksiyon dolu değil, bizleri kemiklerimize kadar titretecek bir korku oyunu isterdi...

YORUMLAR
İses
5 Mart 2021 15:19

Oyun korku filminden uyarlanma bu herkesin malu ben şahsen 3.kişi görünüşten dead space gibi bir korku oyununa hayır demezdin fakat bu oyun korku değil aksiyon olarak çıkacak ki bunu sizde söylüyorsunuz yani teması belli korku çıktıda aksiyon ağırlıklı deyip eleştiremeyiz istendiğinde tek kişi oynanması güzel anlaşılan lood odaklı olacak loodlar güzel parasız olduktan sonra ben denerim bu oyunu.

Parolamı Unuttum