Amazon, Stephen King'in Dark Tower Dizisinden Vazgeçti

Kara Kule yine uzakta kaldı

Amazon, Stephen King'in Dark Tower (Kara Kule) serisini dizileştirme projesinden vazgeçti. Amazon Studios, pilot bölümün bile çekilmesine yeşil ışık yakmadı.

The Walking Dead dizisinin de yapımcılığını yapan isimlerden Glen Mazzara'nın yürütücülüğünde çekilmesi planlanan projenin yapımcılığını Ozark ve House of Cards gibi dizilerden de tanınan MRC prodüksiyon firması yapacaktı. Firmanın dizi için başka kanallarla görüşmeye başladığı açıklandı.

Deadline'ın haberine göre buradaki en büyük sorun Dark Tower serisinin televizyona uyarlanmasının zorluğuymuş ve buna bir de Mazzara'nın sunduğu pilot bölüm senaryosunun seviye olarak benzer diğer dizilerin altında kalması eklenince Amazon bu projeden vazgeçmiş. Wheel of Time, The Witcher, hatta The Lord of the Rings gibi eserler bir şekilde televizyona uyarlanabiliyorsa Dark Tower da uyarlanabilir, demek ki oradaki asıl olay Mazzara'nın doyurucu bir iş çıkaramaması olmuş.

Hatırlarsanız 2017 yılında başrollerinde Idris Elba ve Matthew McConaughey'in oynadığı bir sinema filmi çekilmişti ve o film de özellikle de serinin hayranlarının (buna ben de dahilim) ciddi eleştirilerine maruz kalmıştı.

Filmde Elba ve McConaughey'in oynadığı rolleri, televizyon dizisinde Sam Strike ve Jasper Pääkkönen'in canlandırması bekleniyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum