Amazon’un Yüzüklerin Efendisi Dizisi İkinci Çağ’da Geçecek

Hepsine hükmedecek bir yüzük

Bildiğiniz gibi Amazon bir süredir dizi film konusunda oldukça büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Yüksek Şatodaki Adam’la başlayan, yakın zamanda Kıyamet Gösterisi’yle devam edecek bu akım ileriki yıllarda Zaman Çarkı, Barbar Conan ve Yüzüklerin Efendisi dizileriyle sürecek. Kısacası, HBO’nun Game Of Thrones dizisinin sona ermesiyle doğacak fantastik dizi boşluğunu bizzat kapatmaya ve parsayı toplamaya feci derecede kararlılar.

Yüzüklerin Efendisi dizisi duyuralı neredeyse bir seneyi aşkın bir süre geçse de bu proje hakkında bildiklerimiz hâlâ oldukça sınırlı. Bununla birlikte, dizinin sosyal medya hesaplarının devreye girmesiyle her Tolkien hayranını merak ve heyecandan deliye döndürecek, minik ayrıntılar paylaşılmaya başlandı. Önce dizinin geçeceği döneme ait Orta-dünya haritası çıktı ortaya. Üstünde hiçbir isim, hiçbir emare yoktu. Ancak Silmarillion’un sonunda denizler altında kalan Beleriand’ın görünürde olmaması ve Erdiyarı’ndan Ayrıkvadi’ye, Mordor’dan Kararık Orman’a dek bildiğimiz topraklarla dolu olması dizinin ikinci veya üçüncü çağda geçeceğine işaret ediyordu.

middle-earth-map-amazon-001

Sonrasında yüzüklerin sayısına denk gelecek şekilde 3, 7, 9 ve 1 gün arayla harita yeni yeni detaylarla paylaşılmaya devam edildi. Ve son olarak geçtiğimiz gün neredeyse bütün ayrıntılarıyla gözler önüne serildi. Haritada yer alan ibarelere baktığımızda dizinin İkinci Çağ’da, yani güç yüzüklerinin dövülüp bütün ırkların Sauron’a karşı savaştığı dönemde geçeceği resmen kesinleşti.

Haritayı yakından incelediğimizde ilk dikkatimizi çeken şey güney sularındaki Numenor adası oluyor. Silmarillion’un Güç Yüzüklerine Dair bölümünde bahsi geçen bu ada aynı zamanda Aragorn’un atalarının, Dunedain halkının geldiği yer olarak biliniyor. İlk Çağ’ın sonunda Valar’a sadık kalan, Morgoth’a karşı verilen savaşta elflerin yanında yer aldıkları için uzun ömürlülük ve bilgelikle ödüllendirilen Dunedain halkı gelip bu adaya yerleşmişti. Şifalı bitkiler ve hayvanlar hakkındaki ilimleri ve büyük kralların hep bu soydan gelmeleriyle ünlüdürler.

middle-earth-map-amazon-002

Melkor’un yenilmesinin ardından sanki iyi tarafa geçmiş gibi yapan Sauron, Dunedain halkının güvenini kazanmış ve onları yozlaştırmıştır. Yine bu dönemde diğer ırklarında güvenini kazanan Sauron güç yüzüklerini döverek elflere dağıtmıştır. Sonrasındaysa gizlice Tek Yüzük’ü dövmüş ancak onu takar takmaz kötü niyeti ortaya çıkmıştır. Numenor’un batışı; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşu; Minas Ithil’in Minas Morgul’a dönüşmesi; dokuz yüzük taşıyıcısı insanın Nazgûl’e dönüşmesi; tüm ırkların bir araya gelerek Sauron’a karşı son bir savaş vermesi… hepsi ama hepsi bu döneme denk geliyor. Yani karşımızda muazzam bir potansiyele sahip bir dizi var.

Ortaya nasıl bir şey çıkacağını, esere ne kadar sadık kalacaklarını, ne kadarını politik doğruculuk adına değiştireceklerini ve çok daha fazlasını görmek içinse 2020 yılına kadar beklemek zorundayız.

Lütfeniyiolsun, lütfeniyiolsun, lütfeniyiolsun…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum