AMD Yeni Ekran Kartlarını Fortnite'ta Tanıtacak Olabilir Mi?

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz

Nvidia geçen hafta yaptığı sunumla şimdilik yeni nesil ekran kartı dendiğinde konuşulan başlıca isim olmayı başardı ve gözler artık AMD'ye çevrildi. Fortnite'taki AMD Battle Arena haritasına bakacak olursak, AMD'nin de yeni nesil kart tanıtımına pek bir süre kalmamış olsa gerek. Ancak şimdi merak edilen konu AMD'nin bunu geleneksel yollarla mı yapacağı. Söylentilere göre AMD, oyuncuların karşısına Fortnite içinden yeni ekran kartlarıyla da çıkabilir.

AMD'nin Fortnite'taki çok oyunculu haritası AMD BAtte Arena'da "Something Big Is Coming To Arena" mesajı görülüyor, yani "Arenaya Büyük Bir Şeyler Geliyor".

AMD'nin yeni nesil GPU'larının kod ismi "Big Navi", dolayısıyla bu mesajdaki Big kelimesinin yeni nesi ekran kartlarını işaret ettiğini söyleyebiliriz. Dahası, bu mesajın hemen altındaki duvarda da +6000 yazısını görüyoruz.

Bu ipucunu fark eden kişi yayıncı Miss Gina Darling. Paylaştığı görüntüye ise AMD'nin Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Herkelman "sürpriz yumurtayı bulduğun için tebrikler" diye cevap atmış.

Bu iki ipucundan yola çıkınca da AMD'nin yeni ekran kartlarının 6000 serisi olarak karşımıza çıkacağını söylemek mümkün. AMD'nin birinci nesil Navi GPU'ları RX 5000 ailesindendi. Daha önceleri bu yeni Big Navi GPU'ların da 5000 serisini devam ettirebileceği, RX 5800 veya RX 5900 gibi isimler görebileceğimiz söyleniyordu. Ancak anlaşılan AMD karışıklık olmasın diye Nvidia'nın yaptığı gibi yeni bir sayıya geçecek.

Zaten bu yeni ekran kartları AMD'nin yeni RDNA 2 mimarisini kullanacağı için yeni isimlendirme kulağa daha mantıklı geliyor.

AMD, bu kartları PS5 ve Xbox Series X'in çıkışlarından önce tanıtacağını açıklamıştı ve bugün de Xbox'ın yeni nesil konsollarının 10 Kasım'da çıkacağını öğrendik. Yani artık geri sayım başladı diyebiliriz, bakalım Fortnite ilk defa böylesine farklı bir etkinliğe de sahne olacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum