Xbox Series X ve Xbox Series S'nin Fiyatları Belli Oldu!

Microsoft 1-0 önde

Windows Central sitesi bu sabaha bomba bir haberle başladı. Her ne kadar Microsoft henüz Xbox Series S'yi resmi olarak duyurmamış olsa da, site kaynaklarınca teyit ederek her iki konsolun da satış fiyatlarını ve çıkış tarihlerini açıkladı.

Buna göre Xbox Series S'nin satış fiyatı 299$, Xbox Series X'in satış fiyatı ise 499$ olacak. Hatta yurtdışında her iki konsol da Xbox All Access seçeneğiyle taksitli olarak satın alınabilecek, 24 ay taksitli bu seçenekte Xbox Live, Game Pass ve konsol bir arada bulunuyor. Xbox Series S'nin taksitleri 25$, Xbox Series X'in taksitleri ise 35$ olarak belirlenmiş. Xbox All Access seçeneği ülkemizde de uygulanabilirse gerçekten de harika olur.

Her iki konsolun da piyasaya çıkış tarihleri 10 Kasım 2020 olarak belirlenmiş.

Xbox Series S'nin nasıl göründüğü de yine Brad Sams'ın Twitter mesajı sayesinde ortaya çıkmış oldu. Xbox Series S, Xbox Series X'in içine sığabilecek kadar küçük. Bu konsolun yaklaşık olarak Xbox One X gücünde olacağı ve 1080p/60fps performans sunacağı söyleniyor. Işın izleme, birden çok oyuna anında devam edebilme, hızlı yükleme süreleri gibi yeni nesil özelliklerin bu konsolda da olması bekleniyor.

Şimdi artık sıra Sony'de, ancak bu fiyatların Microsoft'u gerçekten de rekabette öne geçirdiğini söylemek mümkün. Daha önceleri özellikle Xbox Series X için 600$, Xbox Series S için 400$ civarında fiyat tahminleri yapılıyordu ancak Windows Central'ın açıkladığı fiyatlar bunların 100$ altında. Böylesine önemli bir haberi çok sağlam kaynaklar olmadan açıklamazlardı diye düşünüyorum, zaten Jeff Grubb da bu gelişmelerin üzerine "Microsoft artık Series S için 400$ fiyat açıklayamaz, değil mi?" diyerek ok yaydan çıktı mesajı vermiş.

EDIT: Xbox az önce (10:15) "hadi bunu resmileştirelim" diyerek Xbox Series S'nin 299$'dan satılacağını teyit etti.

YORUMLAR
cavegamer3530
9 Eylül 2020 10:49

Series X de 499 $ olur büyük ihtimalle

Parolamı Unuttum