Anthem İlk Haftasında Mass Effect: Andromeda'nın Yarısı Kadar Kutulu Oyun Sattı

BioWare yine de umutlu

Electronic Arts ve BioWare'in yeni gözbebeği Anthem her ne kadar çıkış haftasında Birleşik Krallık'taki kutulu satış listelerinin zirvesine kurulsa da buna bir başarı demek pek de mümkün değil. Anthem'in kutulu satışları, Mass Effect: Andromeda'nın ilk hafta satışlarının yarısına anca ulaşmış.

Belk hatırlarsınız, Mass Effect: Andromeda'nın ilk hafta satışları da oyunun inceleme puanları ve içerdiği bir çok hata yüzünden pek de iyi değildi. Dolayısıyla Anthem'in bunun yanına bile yaklaşamaması da çok da iyiye işaret olarak görünmüyor. Hatta başka bir karşılaştırma yapacak olursak Anthem ilk haftasında Mass Effect 3'ün çeyreği kadar satmış diyebiliriz.

Elbette artık dijital alımların sayısı arttı ama iki oyun arasındaki boşluğu dolduracak kadar da bir artış gerçekleşmedi. Anthem online bir oyun olduğu için bir diğer online oyunla kıyaslamak gerekirse, Anthem'in ilk hafta kutulu satışlarının Destiny 2'nin dörtte biri kadar olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun ilk hafta satışları son dönem oyunlarından Kingdom Hearts 3 ve Resident Evil 2'ye de yaklaşamamış bile.

Bu durumun büyük bir sürpriz olduğunu söylemek mümkün değil. BioWare oyunun demosuyla daha çok oyuncu çekmek isterken yaşanan teknik sorunlar oyuncuların kafasında soru işareti oluşturdu. Sonrasında gelen inceleme puanları da pek parlak değil, bu yüzden oyunu satın almak için 'iyileştirilmesini' bekleyecek önemli bir oyuncu kitlesi olduğu düşünülüyor. Yani burada elbette Anthem gömmek gibi bir misyonumuz yok, özellikle de BioWare hayranı olan ben bu oyunun başarılı olmasını cidden istiyorum. Zaten Can'ın incelemesini okuduysanız oyunun içinde büyük bir potansiyel barındırdığını görmüşsünüzdür, dolayısıyla BioWare'in doğru adımlar atarak Anthem'i istediği noktaya çıkarabileceğini düşünüyorum (daha doğrusu umut ediyorum diyelim).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum