Anthem'in Kaderi Bu Hafta Belli Oluyor

Fişi çekilecek mi?

Pek çoğunuz Anthem adını uzun süredir duymuyor olabilir. BioWare ve EA'in hayal kırıklığı yaratan girişimi bir süredir sessiz sedasız yoluna devam etmeye çalışıyor. Oyun eskisi kadar kötü durumda olmasa da, oyuncu tabanının büyük bir bölümünü kaybettiği için oldukça kötü bir pozisyonda.

Mass Effect: Legendary Edition'ın gelişine hazırlanan BioWare ekibi, yaklaşık 2 senedir üzerinde çalıştıkları "Anthem Next" projesini bu hafta EA'in yönetim katına sunacak. Eğer EA projeye onay verirse, şu anda oyun üzerinde çalışan 30 kişilik ekibin 90 kişiye çıkacağı öngörülüyor. Tabii EA'in projeye onay vermemek gibi bir şansı da mevcut.

Anthem oyuncu kitlesinin büyük bir kısmını kaybetmiş olsa da oyunun subreddit'ine baktığımızda ufak bir tutkulu oyuncu topluluğunun hala oyundan ümitli olduğunu görüyoruz. EA'in Anthem Next projesine onay vermesi gerektiğine inanan bu ekip şimdiden konu hakkında meme'ler bile hazırlamış.

Tabii ki EA'in kararını tahmin etmek oldukça zor. Fakat bir işletmeci gözüyle bakıldığında bu denli yüksek paraların akıtıldığı oyun bir şekilde kurtarılmak istenecektir diye düşünüyorum. Öte yandan EA, Anthem Next'in getireceği ekstra masrafların başarıyı tetikleyeceğine inanmıyorsa kararı şiddetle veto edecektir.

Bakalım Anthem hayatta kalmayı başarabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum