Apex Legends'ın Baş Tasarımcısı 14 Yıl Önceki Mesajları Yüzünden Kovuldu

Daniel Z Klein artık Respawn'da değil

Apex Legends'ın baş oyun tasarımcısı Daniel Z Klein, 2007 yılında yazmış olduğu ofansif blog mesajlarının ortaya çıkmasının ardından Respawn Entertainment'tan kovuldu. Bu mesajların ekran görüntüleri geçtiğimiz ay Twitter'a düşmüştü ve kadınlar ve Afrikalılar hakkında küçümseyici sözler içeriyordu.

Klein 28 Temmuz'da yaptığı açıklamada "Bir blogda 2007 senesinde yazdığım bazı korkunç mesajlarla yüzleştirildim. Söylediğim şeyleri kabul ediyorum ve bunları söylediği için genç halime karşı çok kızgınım, üzgünüm ve utanıyorum. Umarım artık bu şeylere inanmadığım apaçık ortadadır" demişti.

Klein'in iş arkadaşı Ryan K Rigney ise bir kişinin 2007'de yaptığı yorumların 2021'deki halini yansıtmayacağını, insanların büyüyüp geliştiğini söyleyerek Klein'e destek vermişti.

Klein dün gece attığı tweetlerde Respawn ile ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

"Cuma günü itibariyle artık Respawn'da çalışmıyorum. 2007'de söylediğimn o korkunç şeyleri görmüş veya görmemiş olabilirsiniz. O sözleri söyleyen kişinin kovulması gerektiğine ben de yürekten inanıyorum. Ama ben o zamandan beri daha iyi biri olmak için çok enerji harcadım, şu an çok üzgünüm çünkü hiçbir zaman bunu telafi edemeyeceğim düşüncesine kapılmış durumdayım. Irkçı ve seksist şeyler söyledim, bunlara derinden inandığım için değil, tepki alacağını bildiğim için söyledim. Bu bir bahane değil, neye inanmış olursam olayım seçtiğim kelimelerin etkisi aynıydı.

Bunları söylüyorum çünkü bazen ne kadar bok kafalı olursam olayım ben seven insanların yardımıyla daha iyi biri olma yolunda büyük ilerleme kaydettim. Eğer hikayem benzer pozisyondaki bir kişiye bile daha iyi olma yolunda yardımcı olursa, bir amaca hizmet ettim demektir."

EA henüz Klein'in Respawn'dan kovulmasıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İnsanların genç yaşta yazdığı veya söylediği şeylerin yıllar sonra bu şekilde hayatlarını alt üst etmesine daha önce de şahit olmuştuk. İnsanlar değişir mi, değişmez mi, yıllar önce yapılan hatalar bugünü ne kadar etkilemeli sorularının cevabını size bırakıyorum :)

YORUMLAR
Thefe
16 Ağustos 2021 00:03

adam kovulsun die tweet atmıştım ama bu şekilde diil

Ghost AssassiN
13 Ağustos 2021 21:36

Tam bir saçmalık.Adamın hala aynı düşüncede olduğunu nerden biliyorlar ki? Geçmiş geçmişte kaldı, insan zamanla büyür ve fikirleri değişir.Olay bu kadar basit aslında!

Parolamı Unuttum