Apple, Misilleme Olarak Epic Games'in iOS'a Erişimini Kesiyor

Unreal Engine de nasibini alacak

Epic Games ile Apple arasındaki meydan okumada yeni bir aşamaya girdik; Epic Games'in Apple'a karşı açtığı davanın ardından Apple 28 Ağustos tarihinde Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını fesh edeceğini ve Epic'in iOS ve Mac geliştirme araçlarına erişimini keseceğini açıkladı.

Bu hamleyle birlikte Epic Games'in tüm ürünleri App Store'dan kaldırılmış olacak. Dahası, Apple'ın bu hamlesi Epic Games'in sahibi olduğu ve bir çok oyun tarafından kullanılan Unreal Engine'i de etkileyecek. Apple'ın Unreal Engine'e de yasak getirmesi, bu motoru kullanan çok sayıda oyunun güncelleme almasını da engelleyecek gibi görünüyor.

Epic Games bu gelişme üzerine mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yaptı. Ancak eğer mahkemeden kısa süre içerisinde olumlu bir sonuç çıkmazsa, Epic Games'e iOS kapıları tamamen kapanmış olacak.

Epic mahkemeye yaptığı başvuruda Apple'ın kabadayılık yaptığını, Epic'in platformdaki imtiyazlarını kaldırarak "öfkeli biçimde misillemede bulunduğunu" söylüyor.

Eğer bu davalardan Epic lehine bir sonuç çıkarsa bu bir emsal olacağından Apple'ın platformundaki üçüncü parti uygulamalardan elde ettiği gelir çok ciddi darbe almış olacak. Bu yüzden Apple da Epic Games'e karşı en ufak bir acıma göstermemekte kararlı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum