ARK 2, Önümüzdeki Yılın Sonuna Ertelendi

2023’ün ertelenen oyunlar listesine 1 oyun daha…

ARK: Survival Evolved’un devam oyunu ARK 2; 2020 yılında duyurulmuştu. Oyun için açıklanan ilk çıkış tarihi 2022 idi, ama ertelendi ve çıkışı 2023’e kaldı. Bu da yetmemiş belli ki, yeni bir erteleme haberi daha geldi.

Studio Wildcard tarafından paylaşılan duyuruda; dikkatli bir değerlendirmenin ardından oyunun çıkışını 2024’ün sonuna ertelemeye karar verdikleri söyleniyor. Oyunun PC (Steam) ve Xbox’a çıkış yapacağının altı bir kez daha çizilirken, çıkış gününde Game Pass’e geleceği de belirtiliyor.

Öte yandan bu erteleme haberine bir de duyuru eşlik ediyor. İlk oyunun yeni nesle terfi etmesinin yerinde olacağını düşünmüşler, ARK: Survival Ascended adını verdikleri yeniden yapımı duyurdular. ARK: Survival Ascended, Ağustos ayının sonunda PC, Xbox Series ve PS5 için çıkış yapacak.

Her ne kadar açıklamada, 2. oyunun ertelenmesinin temel gerekçesi olarak ekibin Unreal 5’e alışma sürecinden geçişi ve oyun severlere mümkün olan en iyi deneyimi sunmak istemelerinden bahsedilse de araya bir de ilk oyunun yeni nesil versiyonunun sıkıştırılmış olması da bu ertelemenin bir diğer gerekçesi gibi görünüyor, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum