Arrowhead; Bağımsız Kalmak, FromSoftware ve Blizzard Gibi Olmak İstiyor

Şirketi satmak gibi bir niyetleri yokmuş…

Bu yıl da güzel oyunlar çıktı, beklediğimiz gibi dikkat çekenlerin yanında beklentilerin üzerinde performans sergileyenler de oldu. Böyle denildiğinde herhalde akla gelen birkaç oyun olsa gerek ve onlardan birisi de hiç şüphesiz Helldivers 2.

> Helldivers 2 - İnceleme

Arrowhead, yılın en önemli ve en dikkat çekici işlerinden birisine imza attı. PlayStation tarafından dağıtımcılığı üstlenilen oyun, 3 aylık süreçte 12 milyon kopya satmayı başardı -ki bu da PlayStation’ın en hızlı satan oyunu olmasını sağladı. Bu büyük başarının ardından nasıl bir yol izleyecekleri de merak konusu.

Şirketin kurucusu ve önceki CEO’su Johan Pilestedt, GamesIndustry.biz ile gerçekleştirdikleri röportajda, bağımsız bir stüdyo olmaktan dolayı gurur duyduklarını söylüyor.

Pilestedt, “Geleceğin neler getireceğini görmek lazım, fakat planlarımız arasında stüdyonun birileri tarafından satın alınması gibi bir plan yok. Ne kadar yükseğe uçabileceğimizi görmek istiyorum.  Shams Jorjani’yi de yeni CEO’muz olarak aramıza kattıktan sonra, yeni bir FromSoftware veya Blizzard'a dönüşme hayalini gerçekleştirmek için iyi bir potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum" diyor.

Şirketin yeni CEO’su Jorjani de “Stüdyomuzun hedefi muhteşem co-op oyunlar yapmak. Arrowhead’i bir ‘amiral gemisi stüdyo’ haline getirmek ve bu tarz oyunlar yapmak isteyenlerin kendilerine 'Arrowhead'de çalışmak istiyorum' demelerini sağlamak istiyoruz. Bizler vaktinde Blizzard’da çalışmak istiyorduk, çalışmak istenilen ilk yerlerdendi. Arrowhead’in bu potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum” diyor.

Hem bağımsız kalmak yönündeki iradelerini ortaya koymuş hem de çıtayı yukarılara taşımışlar, bence iyi de yapmışlar. Oyun dünyasının böyle stüdyolara da ihtiyacı var. FromSoftware’in başardıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Umuyorum Arrowhead de hedeflerine ulaşır ve ileride kendilerinden övgüyle bahsedilen stüdyolar arasında yerini alır.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum