Artifact 2.0 İptal Oldu, Oyunu Oynamak Artık Ücretsiz

Anthem Next, Artifact 2, sırada kim var?

Valve, Artifact 2.0 üzerinde çalışmaktan vazgeçti, buna sebep olarak da iyiden iyiye düşmüş olan oyuncu sayılarını gösterdi. Bu kadar az oyuncu için yeni versiyon üzerinde çalışmaya devam etmenin mantıksız olduğunu anlamış olsalar gerek. Yani bir bakıma Artifact'in kaderi Anthem'in kaderiyle aynı oldu diyebiliriz ama ufak bir farkla. Valve, bu haberin ardından Artifact'i tüm oyunculara ücretsiz olarak sunduğunu da açıkladı.

Valve'ın uzun bir aradan sonra geliştirdiği ilk oyun olan Artifact 2018 yılında çıkmış ve Dota 2 ile aynı evrende geçen bir kart oyunu sunmuştu oyunculara. Ancak oyuncularda beklediği karşılığı alamadı, özellikle de mikro ödemelerin başarısızlığı, ilerleme sistemlerinin hantallığı gibi konularda ciddi eleştiriler aldı. Oyuncu sayıları git gide düştü ve nihayetinde Valve oyunu baştan sona elden geçirme kararı alarak Artifact 2.0 projesini duyurdu.

Valve'ın açıklaması şöyle:

Mevcut Artifact ekibi oyunun yeniden yapımı üzerinde büyük bir gayretle çalışmaya başlamıştı. Oyun için olan hedeflerimizi büyük ölçüde tamamladık fakat mevcut etkin oyuncu sayısı nedeniyle oyun üzerinde geliştirme sürecine şimdilik devam edemeyeceğiz. Bu nedenle Artifact 2.0 betasının geliştirme sürecini ne yazık ki durdurma kararı aldık.

Fakat Artifact'in her iki sürümünün de oyuncusu var ve bu iki sürüm de topluluk için bir değer taşıyor. Bu nedenle her iki oyunu da ücretsiz olarak herkesin kullanımına açtık. Artifact Classic ve Artifact 2.0'nin (yeni adı Artifact Foundry) son sürümlerine buradan ulaşabilirsiniz. Teknik olarak Artifact Foundry henüz tamamlanmamış bir ürün. Ancak oyunda büyük ölçüde eksik olan şeyler çizimler ve son rötuşlar zira oyunun temel oynanış kısmı tamamlanmış vaziyette. Her iki oyun oynanabilir fakat oynanışla ilgili daha fazla güncelleme yapmayı planlamıyoruz.

Bu kararla birlikte kart paketlerinin satışı da durdurulmuş oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum