Artık Metacritic'te Oyun Çıkar Çıkmaz İnceleme Bombalamak Kolay Olmayacak

Önce biraz oyun oynayın diyorlar

Metacritic kullanıcı incelemeleri sisteminde ufak bir değişikliğe gitti ve bundan böyle kullanıcıların bir oyunun çıkışının üzerinden 36 saat geçmeden inceleme yapamayacaklarını ve puan veremeyeceklerini açıkladı.

"Oyunlar kısmındaki kullanıcı incelemeleri için 36 saat bekleme süresini uygulamaya koyduk, böylece oyuncularımız inceleme yazmadan önce bu oyunları oynamak için yeterli zamana sahip olacaklar. Bu yeni bekleme süresini belirlerken veri tabanlı araştırmaları ve eleştirmen ve sektör uzmanlarının görüşlerini dikkate aldık" diyor Metacritic sözcüsü.

Açıklamada bu kararın, kullanıcıların belli bir oyuna gösterdikleri tepkinin sonucu olmadığı da üstüne basılarak vurgulanmış, ancak akla hemen geçtiğimiz haftalardaki The Last of Us 2 tartışmaları geliyor. Hatırlarsanız oyun çıkar çıkmaz oyuncular iki gruba bölünmüş ve oyunun notunu etkilemek için bolca 0 ve 10 puanı basılmıştı.

Elbette 36 saatlik bir süre olumlu veya olumsuz bombardımanları engellemek için yeterli değil ama yine de bunu bir 'sakinleşme' süresi olarak düşünebiliriz. Bu konuda aslında Steam'in inceleme sisteminin oyun süresini göstermek gibi bir artısı var ama tabii o tür bir sistemi üçüncü parti sitelerde kullanmak pek mümkün değil.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum