Artık G2A'da Satış Yapmak İçin Kişisel Bilgilerin Verilmesi Zorunlu

Merhaba ben Eser ve size oyun kodu satmak istiyorum

G2A herhalde sektörün en tartışmalı isimlerinden bir tanesi. Bunun sebebi hakkında kafanızda bir şeyler oluşmasını isterseniz size öncelikle geçen sene yayınladığımız Bir Dolandırıcı Nasıl G2A'den Para Kazandığını Anlattı haberimizi okumanızı öneririm. Yakın zamanda da G2A, Gearbox ile olan anlaşmazlığı ile gündeme gelmişti hatırlarsınız. Gearbox gelen tepkiler üzerine G2A ile işbirliği yapmaktan vazgeçmiş, ardından G2A Gearbox'ı iftiracılıkla suçlamıştı. Firmanın ismini kolay kolay aklaması mümkün görünmese de bunu sağlamak için adımlar atmaya çalıştığını da görebiliyoruz.

Bunların sonuncusu ise G2A'nın oyun kodu satış pazarında yapacağı önemli bir değişiklik: artık oyun kodu satmak isteyenler müşterilerine gerçek isimleri ve adresleri de dahil olmak üzere detaylı kişisel bilgiler sunmak zorunda. 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek bu kural ile oyun kodu satın alan oyunculara daha fazla şeffaflık sunmak amaçlanıyor.

"Bu değişiklikler pazarımızın şeffaflığını sağlamak adına atacağımız yeni bir adım. Müşteriler oyun kodlarını kimden satın aldıklarını bilme hakkına sahipler - bu yalnızca G2A için değil dünyadaki tüm pazar yerleri için geçerli olması gereken bir kural. Artık satıcılar müşterilerine karşı daha açık olmak zorunda olacak ve daha fazla bilgi sunacaklar."

G2A bunun satıcılar için de olumlu bir değişiklik olduğunu söylüyor, çünkü bu sayede satıcıların kendilerine gerçek bir marka oluşturabileceklerini öne sürüyor. G2A'nın bu kuralı nasıl denetleyeceği ise tam bir muamma. Satıcıdan kimliğini göstermesini mi isteyecek, ikametgah kağıdı mı talep edecek, verilen bilgilerin gerçek olup olmadığını nasıl denetleyecek, bunlar kocaman birer soru işareti. Kod satıcılarının bir kısmının tüzel kişi olduğunu düşünürsek bunlar kimin ismini verecek mesela, ya da adres olarak neresini gösterecek? Tamam temelinde olumlu bir düşünce ama yalnızca lafta kalacaksa G2A'nın imajını düzeltmeye hiçbir faydası olmayacağı da bir gerçek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum