Sular Durulmuyor; G2A, Gearbox'ı İftiracılıkla Suçladı

Bakalım Gearbox'tan karşı atak gelecek mi?

Öncelikle hikayeyi kısaca özetleyelim. Herşey Gearbox'ın Bulletstorm Full Clip Edition için G2A ile partnerlik yapmaya karar vermesiyle başladı. Gelen tepkiler üzerine harareti üzerinden atmak isteyen Gearbox G2A'ya rest çekti ve bir dizi şart öne sürdü. Bu da tepkileri dindirmeye yetmeyince bu sefer Gearbox'tan süper bir geri vites geldi ve firma G2A ile yapılan anlaşmadan vazgeçtiğini duyurdu. Tüm bu süreç içinde G2A sessizliğini korumuş ve tek yaptığı açıklama "Gearbox ile görüşmelerimiz devam ediyor" olmuştu.

Görünüşe göre görüşmeler artık devam etmiyor.

G2A suskunluğunu bozarak uzunca bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle diyor G2A:

"Her şey birkaç YouTube yayıncısının, özellikle isim vermek gerekirse John 'TotalBiscuit' Bain'in G2A.COM'un Gearbox Publishing ile birlikte çalışacağı açıklamasına verdiği olumsuz tepkilerle başladı. Partnerimiz Gearbox Publishing maalesef John Bain tarafından bize yönetilen suçlamaların aslı olup olmadığını öğrenmek için bize danışmadan içinde ültimatom listesi bulunan bir mektup yayınlamaya karar verdi. Bu, gerçekleri tam olarak bilmeden aceleyle yapılan işlerin hem geliştiriciye, hem de pazara zarar verebileceğinin mükemmel bir örneği oldu. Özellikle de ültimatomda G2A.COM'un yapması istenen şeylerin uzun zamandır zaten sunduğumuz hizmetler olduğunu düşünürsek."

G2A açıklamasının bundan sonraki kısmında ültimatom listesinde bahsi geçen G2A Shield'ın ücretsiz olması, çalıntı ürünlerin sisteme girmesinin engellenmesi, gizli ücretlerin bulunmaması gibi konularda son derece detaylı bilgilendirmeler yapmış.

"Geliştiricilerin asıl sorunu aslında bunlar değil; oyunların geliştiricilerin kontrolü dışında istediklerinden daha ucuz fiyatlara satılabilmesini kabul edemiyorlar ve bu yüzden bizi temeli olmayan, kanıtsız iddialarla suçluyorlar. Sorun bazı geliştiricilerin insanların oyunlarını ikinci el satmalarını kabul edememeleri. Geliştiriciler pazarı ve tüm satış kanallarını kontrol etmek istiyor; böylece daha yüksek fiyatlar isteyebiliyor ve kullanılmamış oyunların satışını engelleyebiliyorlar. G2A.com olarak bu fikre katılmıyoruz - biz alıcıların haklarına tamamen saygılıyız, maalesef alıcılar geliştiricilerin koyduğu kuralların kanunlara uygun olduğuna inanmak gibi bir yanılgıya düşebiliyorlar.

G2A.COM’un amacı bir yandan yasal oyunlar için en iyi fiyatları sunmak, diğer yandan hem satıcılar, hem de alıcılar için mümkün olan en iyi koşulları sağlamaktır. Elbette bizi eleştirenlere saygımız sonsuz ve bu eleştirilerin temelinde sektörün iyiliğini düşünmeleri olduğunu da biliyoruz. Maalesef bazen G2A.COM'un çalışma şeklini tam anlayamayabiliyorlar ve bu yanlış anlamalar halkı da firmamız hakkında yanlış yönlendirmelerine sebep olabiliyor. Bunun en güzel kanıtı John Bain'in de devreye girmesiyle Gearbox tarafından hazırlanmış olan o dört ültimatomdu. Bize karşı yönetilen suçlamaların çoğu bilgi eksikliğinden ve hikayenin diğer tarafını dinlemek istememelerinden kaynaklandı. Bunun en iyi örneği de gerçekleri görmezden gelirken yanlış ve iftiralarla dolu beyanatlar yayınlanmış olmasıdır. Bu yüzden pazarımızın nasıl çalıştığı hakkında şüphesi olan herkesle buluşmaya ve tartışmaya hazır olduğumuzu vurgulamak isteriz".

Süregelen bu tartışmada kimin haksız, kimin haklı, kimin iftiracı olduğu kararını elbette size bırakıyoruz sevgili Oyungezerler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum