Artık Xbox Oyunlarını Konsol Olmadan Fire Stick Üzerinden Oynayabilirsiniz

Xbox Game Pass Ultimate aboneliği yeterli

Microsoft daha önceden bilgisini verdiği Amazon Fire Stick uygulamasını hayata geçirdi. Buna göre evinde Amazon Fire TV cihazı olan oyuncular bulut yayını yoluyla Xbox oyunlarını oynayabilecekler. Bunun için evinizde Xbox konsolu olmasına gerek yok, sadece Game Pass Ultimate abonesi olmanız yeterli.

Fire TV üzerinden bu imkandan faydalanmak istiyorsanız Fire TV Stick 4K veya Fire TV Stick 4K Max cihazınızda Xbox uygulamasını indirmeli ve Game Pass hesabınıza giriş yapmalısınız.

Karşınıza Xbox Game Pass kütüphanesi çıkacak ve dilediğiniz oyunu Bluetooth destekli kontrolcünüzle oynayabileceksiniz.

Tabii burada gözden kaçırmamanız gereken bir nokta var, bu tür 'imkanlar' bazen iki firma arasındaki anlaşmanın devam etmemesi nedeniyle sonlanabiliyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Steam ile Samsung benzer bir iş birliğine gitmişti ve Samsung televizyonlara Steam Link uygulaması getirilmişti. Ama sonrasında anlaşma sürdürülmedi ve Samsung'un yeni televizyonlarından kaldırıldı uygulama.

Ama yine de Xbox konsolu veya bilgisayarı olmayanlar için çok güzel bir fırsat bu. Fire TV Stick aynı Kindle gibi Amazon'un ülkemizde satışa sunmadığı cihazlardan biri ama alternatif satış sitelerinden rahatlıkla bulabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum