ASUS Republic of Gamers, ROG Strix Scope Modelini Duyurdu

ASUS'tan yeni bir mekanik klavye

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Strix Scope adlı mekanik oyuncu klavyesini duyurdu. Xccurate tasarımına sahip olan yeni modelde FPS oyunlarında avantaj sağlayan, geleneksel Ctrl tuşlarından 2 kat daha geniş bir Ctrl tuşu bulunuyor. Klavyedeki sol Windows tuşu da yanlışlıkla basma ihtimalini azaltmak için kısaltılmış.

Daha da dikkat çekici bir tasarım isteyen oyuncular, WASD tuşları için kullanabilecekleri gümüş renkli tuş başlıklarıyla Strix Scope’un tamamen siyah görünümüne farklı bir hava katabiliyor. Strix Scope ile birlikte gelen bu alternatif başlıklar geri kalan tuşlarla harika bir zıtlık oluşturuyor, dikkat çekici görünüm ve işlev kazandırıyor.

Strix Scope’taki F12 tuşunun benzersiz bir işlevi sayesinde tüm çalışan uygulamalar gizlenip, sesleri kısılabiliyor ve anında gizlilik veya sessizlik sağlanabiliyor.Strix Scope'taki tüm tuş başlıkları ASUS Aura RGB arka aydınlatma sisteminden tam olarak yararlanacak şekilde tasarlandı.

asus-rog-1

Strix Scope’un tasarımı ve yenilikçi özellikleri şimdiden ödül kazanmayı başarmış ve ürün, bilgisayar aksesuarları kategorisinde 2019 iF Ürün Tasarımı Ödülü almış.

Strix Scope, oyuncular ve teknoloji meraklılarının tercih ettiği hassas mekanik hissi veren Cherry MX RGB anahtarlarını kullanıyor. Cherry MX Kırmızı, Kahverengi, Mavi, Siyah, Sessiz Kırmızı ve Hızlı Gümüş anahtarlarla uyumlu olan Strix Scope, kullanıcıların ister akıcı, sessiz ve doğrusal ister dokunsal tuşlarla istedikleri gibi oyun oynamasına imkan veriyor.

ROG dünyasını yakından takip edenler Strix Scope modelinin önceden Strix CTRL adıyla CES® 2019’da tanıtıldığını fark edecektir. Ürünün geliştirme aşamasında kullanılan bu kod ad, Xccurate tasarımlı Ctrl tuşunun savaş alanında sağladığı avantajı tam olarak yansıtmak için Strix Scope olarak değiştirildi.

ROG Strix Scope’un Mayıs ayı içerisinde 699 TL son kullanıcı fiyatıyla satışa sunulması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum