Autodesk’ten Microsoft Hololens’e Tam Destek

Döndürülebilen 3B hologram isteyen?

Eğer iddia ettiğinin bir nebze yanına yaklaşabilirse, Microsoft Hololens özellikle iş yapma alışkanlıkları konusunda hayatımıza ciddi katkılarda bulunabilir.

Evet, her ne kadar Microsoft’un bir çabası olsa da Minecraft teması dışında Hololens’i şimdilik ciddi bir oyun projesinde göremeyeceğiz. Ama özellikle grafik ve modelleme konusunda sunabileceği bazı şeyler var ki, Autodesk ailesi bunun farkına varmış.

Autodesk, Windows 10 için 3 boyutlu baskı yazılımı programı Spark’ı optimize ediyor. Böylece Windows 10 bu sistemi ilk günden kullanabilecek. Spark’ın API’ları da Microsoft geliştirici topluluğuna ücretsiz sürülecek, böylece ilerleyen yıllarda (Tabii Türkiye masraflar yüzünden trendin gerisinde kalacak olsa da) 3 boyutlu baskının genele yayılması mümkün olacak. Ne de olsa Windows gibi bir işletim sistemini yanına alan çözüm, bir nevi standart olmayı başarabilir.

Ama bunun dışında Autodesk, kendi programlarında yaratılan 3 boyutlu modellerin Hololens ile incelenebilmesini sağlayacak. Maya ya da Fusion 360 gibi programlarla hazırlanan modeller, Hololens’te gözlenebilecek (ve umuyoruz ki ilerleyen zamanlarda) düzenlenebilecek. Bunun en verimli yol olup olmadığı tartışılsa da, bazen insanın işinde eğlenmesi de gerekli, öyle değil mi? Marvel’ın Iron Man film serisinde Tony Stark’ın arayüzlerine hayran hayran bakan bizler, bu teknoloji hayatımıza girdiğinde birazcık uğraşmaya hayır demeyiz herhalde.

Bu arada Hololens’in yapabildiklerinin son hali Build 2015 etkinliğindeki sunumda daha net anlaşılıyor. Eğer izlemediyseniz, ara ara atlayarak videoya bakmanızı tavsiye ederim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum