Avatar: The Last Airbender'ın Yaratıcıları Netflix Dizisinden Çekildi

Diziyi ne kadar etkiler?

2018 yılının Eylül ayında Netflix tarafından yeni bir Avatar dizisi geleceği duyuruldu. Bu kez kanlı canlı bir şekilde izleyeceğimiz Avatar: The Last Airbender adına işler başlarda oldukça olumlu ilerliyordu. 2019 yılında başlaması beklenen çekimler 2020 yılına ertelenmiş ancak sonrasında malum pandemi süreci nedeniyle bir başlangıç yapılamamıştı. Bu uzun süreçte orijinal dizinin yaratıcılarıyla, Netflix yetkilileri arasında ciddi bir sorun yaşanmış olacak ki Michael Dante DiMartino ile Bryan Konietzko diziden ayrıldıklarını açıklamışlar.

"Bryan ile birlikte 2018 yılında projeye imza attığımızda bizi yapımcı ve yürütücü olarak işe aldılar. Hızlı bir şekilde dizi duyurulduktan sonra Netflix bizlere vizyonumuzu onore etmek ve seriyi yeniden yaratmak için destek olacağını söyledi. Sonrasında bizde bu durumdan duyduğumuz heyecanı dile getirdik. Ancak ne yazık ki işler beklediğimiz gibi gitmedi. Kim bilebilir? Netflix'in yeni Avatar adaptasyonu potansiyel olarak halen iyi olabilir. Bakarsınız çoğunuzun keyif aldığı bir dizi olur. Ancak kesin olan bir şey var Bryan ve ben işin içinde olmayacağız." diyen Michael Dante DiMartino ayrılığı kendi taraflarından doğruladı.

DiMartino'nun bu açıklamasının üzerinden çok geçmeden Netflix cephesinden de bir açıklama geldi. IGN'e konuşan kanal sözcüsü, "Michael ve Bryan'a ve yarattıkları Avatar: The Last Airbender hikayesine son derece saygı ve hayranlık besliyoruz. Ancak ikili projeden ayrılmayı seçti. Elimizdeki yaratıcı ekibe ve ortaya çıkaracakları adaptasyona inancımız tam." diyerek internette dolaşan "dizi iptal edildi" haberlerinin de önüne geçmiş oldu.

2008 yılında final yapan orijinal Avatar: The Last Airbender çizgi dizisi daha sonra The Legend of Korra serisiyle devam etmişti. Netflix'te şu an bulunan The Last Airbender serisine yarın The Legend of Korra da eklenecek ve hikaye tüm haliyle Netflix'ten izlenebilecek. Kimsenin hatırlamak istemediği 2010 yılında vizyona giren film denemesi de yine Netflix'ten izlenebilir. Bu yeni dizinin ise henüz resmi bir yayın tarihi yok. 
 

YORUMLAR
cavegamer3530
17 Ağustos 2020 10:26

Legend of korra yı bu ayrılan adamlar mı yapmıştı yoksa başka birilerimiydi ??

ocelot1789
13 Ağustos 2020 21:37

Çok üzücü bir haber. Filmden daha iyi olacağı kesin ama rip avatar :(

Mico
13 Ağustos 2020 18:33

Avatar'ın çok geniş bir evreni var, inşallah bir gün yıllardır hayalini kurduğum sağlam bir oyunu da çıkar.

ocelot1789
Mico
13 Ağustos 2020 21:38

Cory Barlog'un yapmasını çok isterim. Teknik ve hikaye anlatımını çok güzel yapıyor. Sıfırdan bir Avatar hikayesi bile olur. Aang olması bile şart değil. Bie Kyoshi gameplay'i için 500 lira veririm ahfjskak


Parolamı Unuttum