Avustralya, Disco Elysium: The Final Cut'ın Yasağını Kaldırdı

Zaten anlamsız bir yasaktı

30 Mart'ta çıkan Disco Elysium: The Final Cut, Avustralya derecelendirme komitesinden yeşil ışık alamamış ve ülkede satışı yasaklanmıştı. Komitenin değerlendirme raporunda bunun sebebi "oyun seks, uyuşturucu kullanımı veya bağlılığı, suç, vahşet, şiddet gibi temaları yetişkinlerce kabul edilen ahlak, edep ve topluma uygunluk standartlarını rencide edecek şekilde işlemekte ve göstermektedir ve bu yüzden derecelendirilmemesi gerekmektedir" olarak belirtilmiş.

Gelen yeni bilgiler Disco Elysium: The Final Cut'ın tekrar değerlendirildiğini ve 18+ yaş sınırıyla birlikte satışına izin verildiğini gösteriyor.

İnceleme komitesi yeni raporunda "yeterince uyuşturucu kullanımını caydırıcı faktörler bulunmakta ve bu sayede R 18+ derecelendirmeye uygun olduğunu görülmektedir" denmiş :)

"İnceleme komitesinin düşüncesine göre oyunda uyuşturucu kullanma davranışıyla ilgili caydırıcı faktörler bulunmakta, hatta düzenli uyuşturucu kullanımı oyuncunun oyundaki ilerlemesi üzerinde olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Oyun mekanikleri uyuşturucusu tüketimini caydırıcı ve cezalandırıcı biçimde tasarlanmıştır" denilmiş. Bu açıklama bana çok saçma geldi, çünkü oyundaki uyuşturucuların hem pozitif, hem negatif etkileri var. Örneğin Psyche özelliğinizi artırırken sağlığınızı düşürüyorlar vs. Zaten en baştan oyunun yasaklanması saçmaydı, sonuçta Disco Elysium serbestken The Final Cut'ı yasaklamanın hiçbir mantığı yoktu. Sanırım gelen tepkilerin ardından biraz kılıfına uydurma çalışması yapmışlar.

İnceleme raporunu kendiniz okumak isterseniz kendisine şu adresten ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum