BAFTA 2022 Ödülleri Sahiplerini Buldu

En başarılı oyun Returnal seçildi

BAFTA 2022 Oyun Ödülleri dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Returnal dört dalda ödül kazanarak gecenin en iyi ismi oldu.

Returnal ve It Takes Two sekizer dalda aday gösterilerek BAFTA'nın en dikkat çeken isimleri olmuştu. Returnal aday gösterildiği dallardan En İyi Ses Tasarımı, En İyi Oyun, En İyi Müzik ödüllerini alırken, En İyi Başrol Oyuncusu dalında aday olan Jane Perry de ilk BAFTA ödülünü kazanmış oldu.

It Takes Two En İyi Çok Oyunculu Oyun ve En İyi Orijinal Marka dallarında ödül alırken, Ratchet & Clank: Rift Apart da En İyi Animasyon ve Teknik Başarım dallarında ödülün sahibi oldu.

En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü ise Psychonauts 2'deki rolüyle Hollis Forsythe kazandı, bu da kendisinin ilk BAFTA ödülü.

En İyi Çıkış Oyunu ödülü ise el çizimi grafiklere sahip macera oyunu TOEM'in oldu.

The Artful Escape En İyi Sanat Tasarımı ödülünü kazanırken, Forza Horizon 5 ise En İyi İngiliz Oyunu seçildi.

En İyi Süregelen Oyun ödülünü, sürekli geliştirilerek ilk zamanki halinden çok daha farklı bir oyuna evrilen No Man's Sky kazandı. Chicory: A Colorful Tale ise En İyi Aile Oyunu ödülünü evine götürdü.

Törende oyuncuların oyladığı tek dal olan EE Yılın Oyunu ödülünü Unpacking kazandı. Unpacking aynı zamanda En İyi Anlatım dalında da ödülün sahibi oldu.

En İyi Oyun Tasarımı ödülü kart oyunu konseptini çok değişik bir noktaya taşıyan ve hikayesi ve kurgusuyla oyuncuları kendisine hayran bırakan Inscryption'a gitti. Eğlencenin Ötesinde Oyun kategorisinde ödülü ise bir ruhun ölüm sonrası yolculuğunu anlatan Before Your Eyes kazandı.

Kazananların tam listesini BAFTA sitesinde de görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum