Baldur's Gate 3, İlk Gününden Büyük Başarı Elde Etti

Larian Studios durumdan memnun

Dün akşam saatlerimiz 20:00'yi gösterdiğinde uzun zamandır merakla beklenen Baldur's Gate 3 erken erişime açıldı. Açıkçası fiyatıyla biraz hayal kırıklığı yarattığını söylemeliyim, 45$'lık Divinity: Original Sin 2'yi 75 liradan bizlere sunan Larian, 60$'lık Baldur's Gate 3 için 249 lira fiyat belirlemişti çünkü. Bu durum sadece bizde değil, tüm diğer ülkelerde de geçerli; Baldur's Gate 3'ün fiyatı genel olarak alım gücü düşük ülkelerde 25 - 30$ karşılığı olarak belirlenmiş.

Neyse... Konudan çok da uzaklaşmayayım. Sonuç olarak Baldur's Gate 3, erken erişimde bile AAA seviyesinde tam fiyattan sunulmuş olmasına rağmen hem Steam, hem de GOG'un çok satanlar listesinin zirvesine kuruldu.

Steam'de dün akşamdan bu sabaha kadar en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı 73980 olarak belirlenmiş ki bu gerçekten de çok yüksek bir sayı. O listedeki diğer isimler hep çok oyunculu oyunlar; 90 bin oyuncuyla Destiny 2, 83 bin oyuncuyla Rainbow Six, 87 bin oyuncuyla Team Fortress 2 gibi. Bu isimlerin arasında Baldur's Gate 3'ü görmek, Larian Studios'u da memnun etmiştir. Kaldı ki bu sadece Steam tarafının istatistiği, yurtdışında GOG'un da oldukça popüler olduğunu hesaba katarsak, üstüne bir de oyunun Mac ve Stadia için de çıktığını eklersek bildiğimizin de ötesinde bir başarı elde ettiğini tahmin edebiliriz.

Hatta Larian Studios, oyunun çıkışından kısa bir süre sonra "Görünüşe göre Steam'i bozduk. Teşekkürler!" diye bir de mesaj attı :) Oyunun satışa çıkmasıyla birlikte Steam'in satış sayfası da hata vermeye başlamıştı.

Biz de ilk izlenimlerimizi kısa süre içerisinde sizinle paylaşacağız.

 

 

YORUMLAR
allalla
7 Ekim 2020 14:12

Ben de Steam mobilden alabilmiştim dün akşam. Steam PC uygulamasında sıkıntı vardı. Çünkü, satın alınamıyordu sepete ekledikten sonra. Bu akşam deneyerek ben de bahsi geçen rakama dahil olacağım kısmetse!

Parolamı Unuttum