Baldur's Gate 3, Metacritic'te Yılın En Yüksek Ortalamalı Oyunu Oldu

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ile yarışıyorlar

Baldur’s Gate 3; tam sürüme geçiş yaptığı günden beri oyun severlerin ana gündemi haline gelmiş durumda. Hemen her gün haberlere konu oluyor, başınızı nereye çevirseniz Baldur’s Gate 3 ile ilgili bir paylaşıma denk geliyorsunuz. Bu, esasında çok da şaşırtıcı bir durum değil. O kadar güzel, o kadar başarılı bir oyun ki; daha uzun bir süre boyunca kendisinden bahsetmeye devam edecek gibiyiz. Şahsen bundan hiç de rahatsız değilim. Zaten böyle güzel bir oyunla ilgili bir şeyden rahatsız olabilmek ne mümkün :)

Oyunun başarısı inceleme puanlarına da yansıyor. Gerçi henüz çok fazla inceleme paylaşılmış değil, oyun uzun sürdüğünden incelemeler de yavaş yavaş paylaşılıyor. Fakat şu ana kadar paylaşılan incelemeler de Baldur’s Gate 3’ün adını en iyi oyunlar arasına yazdırabilecek bir yapım olduğunu söylemek için yeterli veri sunuyor.

Halihazırda Metacritic’te Baldur’s Gate 3 için 18 inceleme paylaşılmış durumda, bu incelemelerin ortalaması 97 puan. Bu da Baldur’s Gate 3’ün, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ı geride bırakıp yılın en yüksek ortalamalı oyunu haline gelmesini sağlıyor.

Elbette henüz böyle bir karşılaştırma yapmak için erken. The Legend of Zelda: Tears of Kingdom, 145 incelemede 96 puan gibi bir ortalama tutturmuş durumda. Dolayısıyla, Baldur’s Gate 3’ün inceleme sayısı yükseldikten sonra bir kez daha bakmak gerekir. İnceleme sayısının yükselmesinin ardından da Baldur’s Gate 3 bu yerini koruyabilecek mi bakalım.

Öte yandan oyuncu puanlamalarına bakıldığında da Baldur’s Gate 3’ün önde olduğu görülüyor. Baldur’s Gate 3 için 3.594 oyun sever değerlendirmede bulunmuş, ortalaması 9,4 puan. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom içinse 8.392 oyuncu değerlendirmesi sonucunda 8,4 puan gibi bir ortalama söz konusu.

Baldur’s Gate 3’ün Steam’de son 30 gün içerisinde yapılan 71.116 kullanıcı değerlendirmesi neticesinde %96 gibi bir ortalamaya sahip olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda, yılın en beğenilen oyunu adaylığında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha teyit etmiş oluyoruz.

Sadece bu yıl için değil, tüm zamanların en iyi oyunlarından birisi olarak değerlendirilecek bir oyun Baldur’s Gate 3; bu konuda en ufak bir şüphe yok. Bu durum yılın oyunları mücadelesine nasıl yansıyacak, büyük bir merakla bekliyorum şahsen :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum