Baldur's Gate 3'te En Çok Hangi Karakterle Romantizm Yaşanmış Dersiniz?

Yeni güncelleme, yeni istatistikler demek

Baldur's Gate 3'ün geliştiricisi Larian, oyun için yeni bir yama yayınladı ve bu yamayla birlikte oldukça ilgi çekici bazı istatistikler de paylaştı.

Önceki yamayla birlikte paylaşılan bazı bilgilerde Gale'in oyunda en çok öldürülen NPC olduğunu öğrenmiştik, ama Gale'in tek yeteneği bu değilmiş. Bugünkü güncellemede açıklandığına göre Gale, aynı zamanda en çok romantizm yaşanan karakter olma unvanına da sahip şu anda.

Oyuncuların %33'ü romantizm için Gale'i seçerken, %31'i ise Shadowheart'ı tercih etmiş. Larian oyuncuların %1.37'sinin ise yalnızlığı tercih ettiğini söylüyor ve "o da güzel tabii" diyor :)

Oyunda yanımıza alabildiğimiz yol arkadaşlarından köpek Scratch de istatistiklerin bir diğer konusu. "Baldur's Gate 3'te köpeğin başını okşayabildiğinizi herkes biliyor, peki ama bunun 400.000 kere yapıldığını biliyor muydunuz? Bu kadar iyi bir çocuk, bu kadar çok okşanmayı hak ediyor" demiş Larian.

Scratch'in başını okşamak sadece laf olsun diye değil, beş yol arkadaşından üçünün onayını aldığı için de önemli bir eylem aslında. Böylece hem kampın evcil hayvanının gönlünü hoş tutabiliyor, hem de yol arkadaşlarınızın da beğenisini kazanabiliyorsunuz.

Bir diğer istatistik ise Underdark'a atlayan ama önce Feather Fall büyüsü yapmayı unutanların sayısı. Buna göre oyuncuların %40.79'u bu yüzden anında ölmüş, Larian bu oyuncuları da tebrik ediyor.

Baldur's Gate 3'ün ilk Act'inde oyuncuların %74.85'i Tieflings'in tarafını tutarken, %25.14'ü ise Minthara ve goblinlerden yana taraf olmuş. Larian bunu da "iyi, kötüye baskın geldi" diye açıklıyor ama zaten oyunlarda genellikle iyiyi tercih ediyor oyuncular, o yüzden bu bir sürpriz değil. Yine de Erken Erişimdeki kayıtların ana oyunla uyumsuz olacağını ve kararlarınızın sonuçlarıyla yüzleşmeyeceğinizi düşünürsek, erken erişim versiyonu kötülerin tarafını tutmak için iyi bir ortam olsa gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum